RTV, amendat de CNA cu 120.000 lei pentru insultele golanesti aduse de Gelu Visan lui Kovesi

E.b. | 07.09.2017

Atacurile fără precedent şi jignirile în direct la adresa Laurei Codruţa Kovesi, sefa DNA, din parte lui Gelu Vişan, membru PMP, unul dintre apropiaţii lui Traian Băsescu, au adus postului România TV o amendă de 120.000 de lei din partea CNA

Pe aceeași temă


 


Atacuri fără precedent şi jigniri în direct la adresa Laurei Codruţa Kovesi din parte lui Gelu Vişan, membru PMP, unul dintre apropiaţii lui Traian Băsescu.
 

Expresii suburbane, precum: „mincinoasă notorie”, „golancă”, „purtătoare ilegală de fustă”, ”Face din România closetul ei.”, ”Se urcă pe toți și face pișu pe ei” spuse de Vişan la România TV au costa postul 120.000 de lei

 

Gelu Vișan a făcut referire la șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, într-o emisiune din luna mai, moderată de Lili Ruse. Cazul a ajuns pe masa CNA după ce forul a primit 93 de sesizări de la telespectatori, ce acuzau în special limbajul exagerat al lui Vișan, conform paginademedia.ro
 

Subiectul este la a doua strigare la CNA. Marți a fost vizionarea și propunerea sancțiunilor, însă niciuna nu a trecut atunci la vot. Cazul a fost reportat, pentru vot, pentru ședința de astăzi. Atunci, au fost propuse sancțiuni de 120.000 de lei (Florin Gabrea), 40.000 de lei (Radu Călin Cristea) și 20.000 de lei (Monica Gubernat). Radu Călin Cristea și-a retras propunerea, rămând doar cele două

 

Eu nu am mai asistat la așa ceva de când sunt în CNA și când n-am fost în CNA. De neacceptat, de netolerat, nu poți să te uiți și nici să auzi așa ceva.”, a spus Florin Gabrea, în ședința de marți, când a propus amenda-record. 

 

La rândul său, Radu Herjeu, membru CNA, tot în ședința de marți, a declarat: „De data asta moderatorul și-a făcut datoria. Problema mea e alta, de câte ori trebuie moderatorul să-l întrerupă până când trebuie să i se taie invitatului telefonul? E ok, și-a făcut datoria, dar de cinci ori, dacă nu chiar de mai multe ori îi spune: 'Domnul Vișan, vă rog să nu mai jigniți', iar domnul Vișan continuă să jignească.”

 

Au votat pentru Florin Gabrea, Valentin Jucan, Orsolya Borsos, Viorel Vasile Buda, Dorina Rusu și Gabriel Tufeanu. Alți patru membri au votat pentru sancțiunea de 20.000 de lei: Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Radu Herjeu și Laura Georgescu

 

Fragmente din emisiune, conform paginademedia.ro

 

Gelu Vișan: Ăsta mai e DNA? Ăsta-i DNA?

 

Liliana Ruse: Da ce e domnu…?

 

Gelu Vișan: Caricatura asta despre care spune că e caricatură un procuror? Nu eu! Un procuror spune despre DNA că-i caricatură… Acest instrument stalinist de opresiune? Ăsta-i DNA? Așa numiți dumneavoastră… Asta este șefă?

 

Liliana Ruse: Se numește, nu c-o numesc eu…

 

Gelu Vișan: Femeia asta care spune ”Mânca-ți-aș gura”, nu știu ce, cu limbaj golănesc? Și de ce ridicați mâna la mine că așa vorbește ea… Mânca-vi-aș gura, freca-vi-aș, nu știu ce?

 

Gelu Vișan: Nu e nicio doamnă, doamnă. Doamnă, ascultați-mă! E purtătoare ilegală de fustă. Ascultați-mă pe mine! Da (neinteligibil) de discriminare, da?

(...)

Gelu Vișan: Da este o șmecheră, o golancă…

(...)

Gelu Vișan: Doamnă, cum poți să faci din România closetul tău? Cum poți să faci din România… să faci pișu în capul întregii țări, c-așa vrei tu?

 

Gelu Vișan: Și noi ce trebuie să facem acuma? Noi acum să spunem: Vai, doamna Kovesi… Vai, doamnă, vai..

(...)

Liliana Ruse: Domnu Vișan, de ce atâta grabă a președintelui să se pună imediat cum e un scandal legat de doamna Kovesi, domnul Iohannis îi pune capac, doamna Kovesi rezistă? (...)

 

CITESTE TOT ARTICOLUL

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22