Cel puţin 32 de persoane şi-au pierdut viaţa în cutremurul de 8,2 grade din Mexic

D.v. / E.b. | 08.09.2017

Cutremurul deosebit de puternic, care s-a produs la o adâncime destul de mică, a zguduit capitala Mexicului și are potențial devastator. Seismul a produs moartea a cel puțin 32 de persoane. Autoritățile au emis alertă de tsunami.

Pe aceeași temă

 

UPDATE: Un puternic seism cu magnitudinea de 8,2 s-a produs în noaptea de joi spre vineri într-o regiune de coastă din sudul Mexicului, distrugând mai multe locuințe în statul Chiapas și provocând moartea a cel puțin 32 de persoane.

 

Enrique Pena Nieto, președintele Mexicului, a declarat că seismul a fost cel mai puternic cutremur înregistrat în această țară în ultimul secol.           


Cel puțin 32 de persoane au murit în Mexic în urma cutremurului cu magnitudinea de 8,2 din noaptea de joi spre vineri, unul dintre cele mai puternice înregistrate vreodată în această țară, relatează Reuters, preluată de Agerpres.
 

Cutremurul a fost, se pare, mai puternic decât seismul devastator din 1985 care a distrus zone întregi din Ciudad Mexico și a provocat moartea a mii de persoane, dar de această dată pagubele materiale suferite de metropolă au fost limitate.
 

Unele dintre informațiile cele mai grave au venit inițial din orașul Juchitan din statul Oaxaca, unde părți din oraș, un hotel, un bar și alte clădiri au fost complet distruse.
 

Alejandro Murat, guvernatorul statului, a declarat că în Oaxaca au fost înregistrați 23 de morți, dintre care 17 în Juchitan.
 

Un purtător de cuvânt al serviciilor de urgență a declarat că decesele a șapte oameni au fost confirmate în statul vecin Chiapas. Anterior, guvernatorul din Tabasco, Arturo Nunez, a spus că doi copii au murit în acest stat.
 

Echipele de salvare au lucrat toată noaptea în zonele grav afectate pentru a descoperi oameni prinși în clădirile prăbușite

 

*****************

 

Magnitudinea seismului a fost revizuită în creștere de USGS, la 8,1.  Apoi, la 8.2. În schimb, tot USGS estimează acum o adâncime mai mare a cutremurului decât cea indicată inițial (de 33-35 km): 70 de kilometri. Seismul a fost urmat deja de patru replici, toate mai mari de 5 (între 5,2 și 5,7). Este cel mai puternic cutremur de anul acesta și la această magnitudine este de așteptat să fie urmat de numeroase replici, undele puternice, care pot atinge magnitudinea 6.

 

 

Alerta de tsunami s-a extins și pentru insulele Fidji, Tokelau, Cook și Samoa Americană. Potrivit institutului american de monitorizare geologică, USGS, o replică de magnitudine 5,7 s-a produs la circa o oră de la cutremurul inițial, care, potrivit unor surse, ar fi avut magnitudinea inițială chiar 8,2.

 

 

Potrivit USGS, epicentrul cutremurului a fost la aproximativ 100 de kilometri de Pijijiapan, la o adâncime de 35 de kilometri.

 

 

O avertizare de tsunami a fost emisă pentru Mexic, El Salvador, Guatemala, Costa Rica, Panama și Honduras.

 

 

 

 

Pe rețelele de socializare au început deja să apară imagini cu oameni părăsind în grabă clădirile la scurt timp după producerea cutremurului.

 

Seismul a avut loc la cu zece minute înainte de miezul nopții (joi, ora locală 23:49), mulți oameni fiind surprinși în somn de zguduitura puternică.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22