Medicii care aveau contracte cu serviciile și-au însușit banii din deconturile fictive

Dora Vulcan | 08.09.2017

Banii încasați de la Casa de Asigurări de Sănătate pentru bolnavi fictivi și servicii medicale neprestate s-au dus la firmele unor medici de la spitale prestigioase din București. Unii aveau contracte inclusiv cu sistemul de ordine publică, siguranță națională și justiție, scrie România liberă.

Pe aceeași temă

 

 

Poate chiar mai grav, unul dintre afaceriști avea acces direct la Sistemul Informatic Unic Integrat și  deținea ilegal două token-uri de semnătură electronică aparţinând unor medici, în baza cărora a întocmit acte medicale false, utilizând fără drept semnăturile electronice a doi medici.

 

Sistemul Informatic Unic Integrat este o bază de date care conține toate informațiile medicale ale românilor. Acest sistem este păzit de Serviciul Român de Informații și Serviciul de Telecomunicații Speciale pentru că reprezintă o tentație pentru spionajul economic din domeniul farmaceutic. 

 

Servicii medicale fictive de un milion de lei

 

Firma Anubita Medical este una dintre societățile implicate în deturnarea banilor de la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (CASMB), prin decontarea unor servicii medicale fictive. Conform documentelor aflate la dosar, reprezentanții firmei au făcut raportări false în ceea ce priveşte conţinutul serviciilor medicale prestate și asiguratul care a primit îngrijirile. Astfel, firma a decontat ilegal cheltuieli în valoare de peste un milion lei, în perioada februarie 2016-iulie 2017.

 

Patronii societății sunt medicul Lyana Georgescu și Alexandra Silvia Drăgan. De administrarea firmei se ocupă Mihaela Nedelcu.

 

Oncolog la centrul medical al Armatei

 

Lyana Georgescu este medic primar specializată în Oncologie la Centrul medical de diagnostic şi tratament al Armatei „Academician dr. Ştefan Milcu”. În anul 2015, a primit sponsorizare de la firmele de produse farmaceutice Neola Pharma și Gedeon Richter România. Prima firmă a sponsorizat-o cu suma de 1.306 lei pentru a participa la Conferința Societății Naționale de Oncologie Medicală din România, în Poiana Brașov.

 

Cealaltă firmă i-a plătit cazarea și taxa de participare în cuantum de 1.260 lei pentru Conferința Societății Române de Radioterapie și Oncologie Medicală, care a avut loc în perioada 15-17.10.2015 la Sibiu. Tot Gedeon Richter România a sponsorizat-o și în anul 2016. Atunci, Georgescu a primit 10.500 lei pentru a participa la Congresul EAPC (Asociația Europeană pentru Îngrijiri Paliative) în perioada 9 -11.06.2016, la Dublin.

 

Încă un milion de lei încasat de pomană

 

Asociata medicului Lyana Georgescu, Alexandra Silvia Drăgan, apare ca reprezentant al firmei Tasia Med, o altă societate implicată în fraudarea banilor de la CASMB. Patroana firmei Tasia Med este nimeni alta decât Mihaela Nedelcu, cea care administrează firma Anubita Medical.

 

Din documentele aflate la dosar rezultă că reprezentanții firmei Tasia Med au indus în eroare CASMB, în ceea ce privește serviciile medicale prestate la domiciliul pacienților. În perioada februarie 2016–aprilie 2017, firma a emis facturi în valoare de peste un milion de lei pentru servicii medicale prestate fictiv.

 

Cele trei femei, Lyana Geor-gescu, Alexandra Silvia Drăgan și Mihaela Nedelcu, sunt acuzate de mai multe infracțiuni de înșelăciune.

 

Contract cu casa agenților secreți și a magistraților

 

O altă firmă care a decontat fictiv cheltuieli la CASMB- este Best Care Solutions SRL. Conform documentelor de la Registrul Comerțului, firma este deținută de medicul de familie Despina Elena Anton Țîrțea (80%) și Mihai Varga (20%). Medicul Despina Elena Anton Țîrțea controlează alte două societăți care au primit ilegal bani de la CASMB: Sanocare Medical Center și Zen Medical Center. La prima este asociat unic, iar la cea de-a doua asociat majoritar este Ionuț Laurențiu Anton Țîrțea. 

 

articolul integral, în România liberă

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22