Bușoi (PNL): Transformarea Institutului Cantacuzino în cazarmă, un plan trist și dramatic

E.b. | 08.09.2017

Cristian Bușoi, președintele PNL București, consideră că planul guvernamental de transformare a Institutului "Cantacuzino" în cazarmă este "trist și dramatic",

Pe aceeași temă

 


Cristian Buşoi mai spune că declarațiile premierului despre descoperirea de fonduri europene nesperate pentru finanțarea institutului "sunt de un habarnism periculos".

 

"Declarațiile premierului despre descoperirea de fonduri europene 'nesperate' pentru finanțarea activității Institutului 'Cantacuzino' sunt de un habarnism periculos. Cum trist și dramatic este și planul 'managerial' guvernamental de transformare a Institutului în cazarmă. Faptul că pe nimeni nu mai miră nimic și nicio nenorocire a Guvernului nu mai atrage atenția este pentru că guvernarea Dragnea a banalizat incompetența și haosul. Institutul avea nevoie de un manager decent care să obțină autorizațiile pe care le-a pierdut și care să nu descopere fondurile europene în septembrie 2017, așa cum le-a descoperit premierul Tudose", spune Bușoi, potrivit Agerpres 

 

El adăugă faptul că timp de câțiva ani, de când Corina Crețu este comisar european, se puteau purta multe discuții despre fonduri europene utile Institutului 'Cantacuzino', până să ajungă premierul Tudose la concluzia că "salvarea înseamnă militarizare".

 

"Ideea vehiculată de guvernanți că Institutul va relua producția de vaccinuri este o mostră de umor involuntar: dacă există fonduri europene și dacă poate fi reluată producția de vaccinuri, de ce este nevoie de militarizare? Nenorocirile pe care Guvernul PSD le face în economie surclasează lejer prostiile pe care Executivul le produce aproape în orice alt domeniu și, din acest motiv, 'rezolvarea' Institutului 'Cantacuzino' a ajuns să nu reprezinte mai mult decât una din seria de rele, care nu mai surprinde pe nimeni. Cu toate acestea, trebuie spus că militarizarea unei instituții este o soluție radicală și exagerată și nu garantează deloc nici eficiența, nici transparența", se mai arată în comunicat.

 

Bușoi menționează că pentru Institutul 'Cantacuzino' sunt doar două soluții: statul să își asume, anual, cumpărarea — eventual fără licitație, dacă este posibil din punct de vedere legal — a dozelor de vaccin antigripal și să înceapă o campanie de vaccinare la începutul fiecărei toamne și statul să facă un parteneriat public-privat cu un institut european important, precum Pasteur din Paris, sau cu una dintre multinaționalele din domeniul farmaceutic pentru ca Institutul 'Cantacuzino' să poată intra în competiție pe piața vaccinurilor, măcar în zona central și est-europeană. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22