Dacă e să ne luăm după Tudose, Tuţuianu a demisionat degeaba: Armata are bani de salarii

E.b. | 08.09.2017

Premierul Mihai Tudose a declarat, la finalul vizitei neanunţate de la Ministerul Apărării Naţioanle, după discuţii care au durat trei ore, că atunci când rectificarea bugetară este una pozitivă "nu poate fi vorba despre lipsă de bani pentru lefuri şi pensii”.

Pe aceeași temă

 

 


El susţine că precizând că informaţia vehiculată că nu ar fi bani „a fost alarmă falsă”.

 

Foarte ciudată declaraţia premierului. Din cauza vehiculării „alarmei false”, aşa cum s-a exprimat premierul, Adrian Țuțuianu, ministul Apărării a demisionat, marți, după ce a fost convocat de urgență de premierul Mihai Tudose la Palatul Victoria, pentru explicaţii legate de comunicatul dat de MApN privind plata eşalonată a salariilor militarilor

 

Mai mult, premierul i-a acceptat demisia, iar portofoliul Apărării a fost preluat interimar de vicepremierul Marcel Ciolacu. 

 

"Rectificarea pe care domnul ministru de Finanţe Mişa o va prezenta este pozitivă. Când ai o rectificare pozitivă nu poate fi vorba despre lipsă de bani pentru lefuri, pensii. A fost o alarmă falsă. Am mai spus-o, o mai spun încă o dată: am vorbit, sunt bani”, a declarat azi Mihai Tudose.

 

Mihai Tudose a făcut o vizită neanunţată la Ministerul Apărării Naţionale, iar surse oficiale au declarat că discuţiile, care au durat trei ore, s-au axat pe înzestrarea Armatei şi pe Institutul Cantacuzino, conform News.ro.

 

Vizita lui Tudose la MApN a avut loc în contextul în care acesta a anunţat joi că a discutat cu comisarul european Corina Creţu despre situaţia Institutului Cantacuzino şi există o soluţie de finanţare în valoare de 100 de milioane euro pentru dotarea lui din fonduri europene.

 

Şeful Guvernului a precizat că soluţia transformării în unitate militară rămâne valabilă, însă există şi o "soluţie de finanţare, de 100 de mil. euro din fonduri europene pentru utilarea la nivel de vârf a acestui institut".

 

La rândul său, ministrul interimar al Apărării, Marcel Ciolacu, a afirmat că a discutat cu ministrul Sănătăţii pentru a elabora un act normativ în acest sens, care va fi prezentat în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22