Dragnea: Am discutat cu ambasadorul Klemm despre legile Justiţiei; decizia, în Parlament

E.b. | 08.09.2017

Liviu Dragnea anunţă, într-o postare pe Facebook, că a discutat vineri dimineaţă cu Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti, despre misiunea economică americană din luna octombrie şi despre legile justiţiei,

Pe aceeași temă

 
 

Liviu Dragnea, liderul PSD, susţine că  i-a transmis ambasadorului că decizia asupra legilor justiţiei se va lua în Parlament, după o dezbatere serioasă

 

În această dimineață am discutat cu amb­asadorul #SUA la Bucu­rești, dl. Hans Klemm, despre misiunea ec­onomică americană "T­rade Winds", care va avea loc la Bucureș­ti în luna octombrie, precum și despre Legile justiției, unde am reiterat faptul ca decizia asupra lor se va lua în #Parla­ment, după o #dezbate­re serioasă asupra acestora, scrie Liviu Dragnea pe pagina sa de Facebook.

 

***********************

 

Ambasadorul Hans Klemm s-a întâlnit marţi cu ministrul Justiţiei Tudorel Toader, la finalul întâlnirii declarând că a fost o "discuţie fructuoasă şi completă", despre viziunea ministrului şi despre responsabilităţile acestuia.

 

În 29 august, Statele Unite au luat cunoştinţă de propunerile Ministerului Justiţiei din 23 august cu îngrijorare pentru independenţa sistemului judiciar, a anunţat săptămâna trecută Ambasada SUA la Bucureşti, care i-a îndemnat pe toţi actorii executivi, legislativi şi judiciari din România să colaboreze pentru a continua lupta ţării împotriva corupţiei şi pentru a asigura credibilitatea instituţiilor sale.

 

Ambasada SUA a arătat că Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România se bazează pe angajamentul faţă de valorile democratice, buna guvernare şi consolidarea statului de drept întrucât acestea sunt fundamentul pentru creşterea securităţii şi prosperităţii comune.

 

În opinia Ambasadei SUA, instaurarea fermă a statului de drept are nevoie de un sistem judiciar puternic şi independent, precum şi de procurori independenţi, fără imixtiuni politice.

 

"Instaurarea fermă a statului de drept are nevoie de un sistem judiciar puternic şi independent, precum şi de procurori independenţi care pot urmări activităţile infracţionale fără imixtiuni politice sau limitări ale actului legal de justiţie. Statele Unite au luat cunoştinţă de propunerile Ministerului Justiţiei din 23 august cu îngrijorare pentru independenţa sistemului judiciar. Îndemnăm toţi actorii executivi, legislativi şi judiciari din România să colaboreze pentru a continua lupta ţării împotriva corupţiei şi pentru a asigura credibilitatea instituţiilor sale", a mai transmis Ambasada SUA

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22