Rectificare/Tăieri: Transporturi, Dezvoltare; bani în plus la Agricultură, MAI, Sănătate

E.b. | 08.09.2017

Rectificarea bugetară, care alocă sume suplimentare mai multor ministere, în special pentru plăţi de salarii, include şi tăieri de fonduri, cele mai mari sume fiind luate de la investiţii Ministerul Dezvoltării şi la Ministerul Transporturilor.

Pe aceeași temă

 
 

 În timp ce alte instituţii, precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii, cele două Camere ale Parlamentului, SRI şi Preşedinţia primesc bani în plus.

 

Ministerele care vor primi bani în plus sunt: Ministerul Agriculturii - 1,7 miliarde de lei; Ministerul Administraţiei şi Internelor - 1,1 miliarde de lei - pentru mentenanţa aeronavelor achiziţionate, echipamente pentru intervenţie şi drepturi salariale şi de pensii; Ministerul Sănătăţii - 207 milioane de lei, pentru drepturi salariale; Ministerul Muncii - 95,9 milioane de lei; Ministerul Finanţelor - 426,6 milioane de lei pentru drepturi salariale şi plata despăgubirilor pentru restituirea proprietăţilor, transmite News.ro.

 

De asemenea, Ministerul Justiţiei va primi 357,4 milioane de lei, în principal pentru salarii şi plata hotărârilor judecătoreşti; SRI - 298,9 milioane de lei pentru salarii şi pensii, plus programe majore de achiziţii; Ministerul Comerţului - 247,9 milioane de lei pentru finanţare programe, în special pentru IMM.

 

Ministerul Public va avea 203,5 milioane de lei în principal pentru plata drepturilor salariale, Secretariatul General al Guvernului - 181,9 milioane de lei, în principal pentru salarizarea personalului clerical.

 

Majorări de bugete sunt aprobate şi la Camera Deputaţilor şi la Senat, la Administraţia Prezidenţială şi la celelalte servicii de informaţii.

 

Tăieri de cheltuieli vor suferi ministerele Dezvoltării Regionale, Transporturilor, Fondurilor Europene şi Comunicaţiile, dar ministrul Ionuţ Mişa nu a precizat şi sumele pierdute de acestea.   

 

Sumele tăiate sunt aferente proiectelor cu finanţare din fonduri europene, în conditiile în care, spune Mişa, după aprobarea cu întârziere a bugetului pentru 2017, s-au întarziat proceduri de achiziţie.

 

Ministrul a precizat că acolo unde s-au operat diminuari pe cash, "nu au fost diminuate corespunzător şi creditele de angajament pentru a nu afecta procesul de contractare din fonduri europene".  

 

Ministrul Finanţelor a anunţat că s-au realizat şi "depăşiri majore" ale planului de încasari în ultimele trei luni, ceea ce îi dă speranţe că 2017 se va închide "cu o realizare de plan mai mare decât cea din legea bugetului". 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22