Liviu Dragnea a mers la Ţebea cu un elicopter, pentru care ar fi plătit 5.000 mii de de euro

E.b. | 11.09.2017

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a mers la serbările de la Tebea cu un elicopter închiriat, pentru care ar fi cheltuit circa 5000 euro, relatează publicaţia locală Glasul Hunedoarei.

Pe aceeași temă


 

 

Elicopterul aparţine firmei Cobrex Trans din Braşov, care ar percepe un tarif de 1500 de euro pe oră.

 

Potrivit Glasul Hunedoarei, Dragnea a ajuns pe aerodromul din Săulești încă de sâmbătă seara, iar duminică a mers la Țebea, la mormântul Crăișorului Avram Iancu, dar duminică după-amiază a decolat spre Bucureşti. Zborul ar dura circa două ore.

 

Cobrex Trans este firma la care PSD a apelat în mai multe rânduri.  

 

Dragnea a mai mers cu un elicopter Cobrex Trans şi în 2013, în Vaslui, potrivit presei locale.

 


 Camera Deputaților spune că nu a plătit elicopterul  
 

 

Biroul de comunicare al Camerei Deputaților a răspuns, telefonic, solicitării făcute de Glasul Hunedoarei cu privire la cursa cu elicopterul făcută de președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, spre Țebea. Potrivit directorului de comunicare al CD, zborurile nu au fost achitate de Camera Deputaților.

”Veți primi răspunsul și în scris. Nu s-a plătit nimic de Camera Deputaților. Dat fiindcă am văzut că s-a tot preluat știrea, e adevărat, corect a fost preluată, voiam să venim cu precizările acestea. Astăzi, veți primi și în scris”, a declarat Gabriela Enea, directorul de comunicare al Camerei Deputaților.

 

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a venit și a plecat de la Țebea cu un elicopter privat, al firmei Cobrex Trans, din Brașov. Liderul social-democrat a evitat, astfel, traficul. E drept, pe bani mulți.

Sursele  Glasul Hunedoarei, au declarat că zborul cu elicopterul, timp de o oră, costă 1.500 de euro, iar drumul până la București este parcurs în peste o oră și jumătate. Aproximativ 5.000 de euro ar fi cheltuit Liviu Dragnea pe transportul dus-întors.

 
În urma răspunsului oferit de reprezentanții Camerei Deputaților, Glasul Hunedoarei a adresat aceleași două întrebări și partidului din care face parte președintele Camerei Deputaților (PSD a plătit pentru transportul domnului Liviu Dragnea la Țebea, cu un elicopter al firmei Cobrex, din Brașov? Dacă da, cât au costat cele două drumuri, dus-întors?). Răspunsul încă nu a fost dat.

 

VEZI TOT ARTICOLUL

 

 

Ce scria RISE Project despre Cobrex într-una din investigaţiile de anul acesta despre afacerile familiei Dragnea şi conexiunile cu Brazilia:

 

"Potrivit documentelor studiate de RISE, există o relație directă de afaceri între compania lui Gheorghiaș, Tel Drum SA și Cobrex. Tel Drum a făcut cel puțin o plată de 41150 de lei către firma de transport aerian în 2010. Cobrex îi aparține omului de afaceri Constantin Apăvăloaie, pilot devenit celebru anul trecut după ce a reușit să salveze o turistă care căzuse într-o crevasă în munții Bucegi. Cobrex a jucat de-a lungul anilor un rol important în campaniile electorale ale PSD. De pildă, firma a pus un elicopter la dispoziția lui Mircea Geoană, în campania electorală din 2009, când acesta a încercat să devină președinte al României".

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22