Platforma România 100: Experimentul Dragnea și programul său de guvernare, eșec la 8 luni

Dora Vulcan | 12.09.2017

Platforma Romania 100 spune că rectificarea bugetara sacrifica dezvoltarea economica a tarii și denotă dificultati masive în plata salariilor si pensiilor, cu principală consecință în creșterea poverii fiscale a firmelor si angajatilor.

Pe aceeași temă

 

 

 

 "Rectificarea bugetara anuntata de Guvernul Tudose arata ca 'experimentul Dragnea' si programul de guvernare al Coalitiei PSD-ALDE esueaza dupa doar opt luni. Coalitia de guvernare continua consumul iresponsabil al resurselor si indatorarea pe termen lung a tarii", transmite Platforma Romania 100 intr-un comunicat de presa.

 

 

 

Consecințele identificate de Platforma Romania 100 acestei rectificări: 

 

  • Reducerea banilor alocati investitiilor din fonduri publice cu cel putin 1,6 miliarde de lei, care condamna tara la o incetinire a dezvoltarii pe termen mediu si lung si priveaza cetatenii de constructia urgenta de drumuri si autostrazi.
  • Majorarea deficitului prin cresterea cheltuielilor mult peste veniturile previzionate duce la indatorarea Romaniei intr-un ritm accelerat in conditii de crestere economica, o politica falimentara pe termen lung.
  • Incercarea de peticire a bugetului prin masuri daunatoare economiei, luate in graba, precum cresterea accizelor la combustibil sau prin masurile luate la nivelul companiilor de stat de directionare a dividendelor si rezervelor catre stat (peste 2 miliarde din rezerve). Coalitia PSD-ALDE arata ca are nevoie de bani pentru a acoperi problemele bugetare pe termen scurt si elimina astfel posibilitatea de investitii si de creare de locuri de munca pe termen lung prin decapitalizarea brutala a companiilor de stat.
  • Platforma Romania 100 mai spune ca "Guvernul Tudose recunoaste explicit in nota de fundamentare a proiectului legislativ ca banii alocati la inceputul anului erau insuficienti platii pensiilor pana in luna decembrie" referindu-se la "Nepromovarea prezentului act normativ ar putea avea drept consecinte neachitarea integrala si la timp a pensiilor din sistemul public de pensii in anul 2017, element ce vizeaza interesul general public si constituie situatie de urgenta", fragment din rectificare.
  • Reprezentantii plaformei mai spun ca se observa in acest fel "cum coalitia de guvernare duce o politica riscanta care poate duce la intarzieri in plata pensiilor asa cum a dus deja la intarzieri de plata a salariilor si soldelor pentru personalul din armata".
  • De asemenea, Platforma Romania 100 atrage atentia ca pana la sfarsitul anului multe spitale vor avea grave probleme financiare si vor ajunge in imposibilitatea de a plati salarii din alocarile insuficiente asa cum sunt indicate in proiectul de rectificare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22