La dezbaterea moțiunii pe justiţie, Toader a spus: Facem ca la 'engleji', ca la 'franceji'

E.b. | 12.09.2017

Moțiuniunea simplă pe Justiție - "PSD stăpânul justiției?! Chiar așa...", inițiată de grupurile parlamentare ale PNL și USR, a fost dezbătută în plenul Camerei Deputaților. Urmează să fie supusă la vot miercuri.

Pe aceeași temă

 

UPDATE Semnatarii motiunii arata, in textul documentului, ca doresc sa traga un nou semnal de alarma in legatura cu "asaltul pornit impotriva independentei Justitiei".

 

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat, intr-un discurs tinut in plenul Camerei Deputatilor, ca modificarile propuse de el sunt inspirate din legislatia altor tari europene, iar proiectul de lege nu are inca o forma finala. "Facem ca la engleji, (...) ca la franceji, unde lucrurile merg bine", a motivat Tudorel Toader. "Va rog sa nu imi conferiti meritul de a fi avut initiativa de modificare a legilor justitiei, este meritul CSM-ului", a mai spus Tudorel Toader., conform HotNews.

 

Despre cercetarea disciplinara de catre Inspectia Judiciara a trei procurori DNA, dupa ancheta privind OUG 13, el spune ca: "Vedem trei procurori sunt la randul lor anchetati. O consecinta pe care o gasesc mai mult decat fireasca. Eu nu-mi inchipui ca un procuror in Romania nu stie ca el este in paradigma infaptuirii legii, nu in paradigma substituirii legiuitorului."

 

Tudorel Toader, in plenul Camerei Deputatilor: "Proiectul de lege (de modificare a legilor justitiei - n.red.) nu are o forma finala. Va rog sa nu imi conferiti meritul de a fi avut initiativa de modificare a legilor justitiei. Este meritul CSM-ului, cel care a simtit nevoia de actualizare, de reformare, cel care cunoaste cel mai bine nevoile sistemului."

 

 

PNL si USR ii cer ministrului Justitiei, Tudorel Toader, sa nu promoveze modificarile la legile Justitiei in forma actuala si sa devoaleze agenda ascunsa a acestor modificari.

 

Potrivit textului motiuni, proiectul de modificare a legilor Justitiei demonstreaza ca "pentru Tudorel Toader singurele interesele care primeaza sunt cele ale lui Liviu Dragnea, nicidecum ale statului de drept si societatii din Romania".

"Asistam la o continuare a serialului 'martea neagra', inceput in decembrie 2013, urmat de episodul din februarie 2017 si, recent, de cel din 23 august 2017. Chiar nu realizati ca totul este cusut cu ata alba? Se vad indicatiile pretioase venite de la partid. Domnule ministru, chiar daca nu sunteti om politic, calitatea dumneavoastra de profesionist in drept, anvergura dumneavoastra academica si profesionala nu va da dreptul sa va bateti joc de realizarile obtinute in timp, in sistemul judiciar romanesc", se mai arata in textul motiunii, conform HotNews.

 

 

***************

 

 

La ședință este prezent ministrul Justiției, Tudorel Toader.

 

Moțiunea a fost citită în plen de deputatul liberal Ioan Cupșa, conform Agerpres.

 

PNL și USR îi solicită ministrului Tudorel Toader să nu promoveze în forma prezentată modificările la legile Justiției, susținând că există o "agendă ascunsă".

 

"În domeniul reformării Justiției, PSD a început actuala guvernare cu stângul. Este încă viu în memorie episodul OUG 13/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal și a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală. Doar reacția promptă, de la începutul lunii februarie a.c., a societății civile, a multor instituții și organizații profesionale sau neguvernamentale și a opoziției parlamentare a făcut ca acest act normativ să fie abrogat imediat", susțin semnatarii. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22