157 de refugiați au fost recuperați astă-noapte din Marea Neagră. 56 dintre ei sunt copii

Dora Vulcan | 13.09.2017

Peste 150 de migranţi care pluteau în derivă în Marea Neagră, la câţiva zeci de kilometri de ţărm, au fost recuperaţi de poliţiştii de Frontieră şi aduşi azi-noapte în şantierul naval Midia. 56 dintre ei sunt copii, cel mai mic având patru luni.

Pe aceeași temă

 

 

Filmul operațiunii, aici

 

157 de refugiaţi clandestini, printre care 56 de copii, au fost duşi miercuri dimineaţă la Constanţa, după o operaţiune combinată, de capturare şi salvare, anunță Poliția de Frontieră.

 

Barca - sub pavilion turcesc - pe care erau înghesuiţi cetățeni din Iran și Irak plutea în derivă pe marea agitată, în timpul unei furtuni cu valuri de şase metri. Misiunea de salvare a migranților a fost una dificilă din cauza vremii. Într-un final însă s-a reușit remorcarea ambarcațiunii, pline până la refuz, cu ajutor unei nave comerciale pentru platformele petroliere.

 

Fugarii erau pierduţi fără intervenţia poliţiştilor de frontieră, care au avut şi ei probleme mari din cauza vremii. Opt ore a durat întreaga operațiune, soldată cu aducerea lor, în siguranţă la mal.

 

 

„Marea a fost foarte agitată, vânt puternic, mare gradul 5 valuri în larg, în acea zonă cu valuri de peste 2 metri și jumătate. Persoanele care se aflau pe această ambarcațiune în mod constat s-au aflat într-o stare de pericol de înec, de scufundare a ambarcațiunii. S-au făcut eforturi deosebite pentru a aduce ambarcațiunea la mal”, spune Laurenţiu-Cristian Cicu, Poliţia de Frontiera.

 

Cei peste 150 de migranți au fost aduși la sediul din Constanța al Gărzii de Coastă. Ei au trecut printr-un filtru specific și printr-un control medical. Nicio persoana nu a necesitat îngrijiri medicale. 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22