Băsescu îl deconspiră pe Andronic ca sursă a SRI: Știam că se plimba la Coldea

Dora Vulcan | 14.09.2017

Traian Băsescu a spus miercuri la postul de televiziune B1TV, că ştia încă de pe vremea când era șef al statului că în biroul lui Florian Coldea veneau ziarişti, politicieni şi oameni de afaceri, dar conducerea SRI se justifica spunând că sunt ”surse”.

Pe aceeași temă

 

 

 

În momentul în care realizatorul emisiunii făcea referire la afirmaţiile colonelului Daniel Dragomir legate de presupusele vizite ale unor politicieni și jurnaliști făcute lui Florian Coldea, Băsescu a completat: ”Poate şi unii oameni de cultură. Am spus aşa generic, nu ştiu oameni de cultură, dar ştiu de plimbarea oamenilor de afaceri, a jurnaliştilor, a politicienilor. Ştiu că au fost.”

 

 

„Ştiu de plimbarea oamenilor de afaceri, a jurnaliştilor, politicienilor la Florian Coldea în birou. Nu ştiu cum erau. Exista acoperire din partea SRI. Îşi chemau colaboratorii la ordine. Nu e deschis accesul publicului la biroul lui Coldea şi Maior din pădure. Mi-au spus că erau surse şi culegeau informaţii de la ei. Ştiu nume care au fost acolo, dar nu vă pot spune nume. Dan Andronic se vedea frecvent cu cei din pădure. De asta am spus numele lui că a spus-o public şi el”, a declarat Băsescu.

 

 

 ”Au fost alţii”, a completat Băsescu. ”Și acum sunt mari luptători anti-DNA, deşi îşi clădeau statui de jurnalişti din... Nu mă puneţi în situaţia de a pune degetul pe jurnalişti. Nişte amărâţi morali, nişte schilozi...”, a mai spus Băsescu.

 

 

 

Andronic îl corectează pe Băsescu  

 

Dan Andronic a reacţionat şi l-a corectat pe fostul preşedinte al României, explicând că niciodată nu a fost la la Coldea în birou iar afirmațiile pe care i le atribuie îi aparțin, de fapt, lui George Maior, cu care este prieten.

 

Mesajul integral postat de Andronic pe pagina sa de Facebook:

 

O mică corecție la ce a spus în această seară Traian Băsescu: NU am fost vreodată în biroul lui Florian Coldea de la SRI sau aiurea. Ceea ce a spus George Maior (nu eu) este că ne întâlneam, fiind prieteni.

La acele întâlniri participa uneori și Florian Coldea, dar nu numai.

Asta nu l-a împiedicat vreodată să facă diverse lucruri împotriva mea...

Dar, cred că în jurnalul Elenei Udrea apar numele exacte ale celor care se întâlneau cu Coldea.

P.S. Ca să fie clar, Maior a spus la Comisie: "A fost o relatie de prietenie in timp, aveam discutii despre evolutia unor idei”.

Eu n-am dat detalii în public, Băsescu știa de la mine. De ce? Pentru că sunt multe lucruri pe care încerc să le uit, nu să le țin minte :-)  

 

 

Totul a pornit de la spusele unui fost ofițer SRI, anchetat de DNA. Daniel Dragomir, fost ofițer SRI, a spus în urmă cu câteva seri că pentru acoperiţii din presă ordinul este să transforme un om "în cel mai mare infractor", prestație pentru care jurnaliștii cu pricina ar primi și bani de la servicii:

 

 

 "Sunt trei zone ale (sic!) căror abordare a condus la chestiunea abuzurilor. În primul rând acoperiţii în media şi interesele tot mai mari ale conducerii Serviciului pe zona de media. În zona acoperiţilor din media, orice serviciu are astfel de tehnici. Era interesant că un jurnalist mergea şi îi lua un interviu lui Osama bin Laden şi aducea o cunoaştere foarte mare despre o situaţie, însă în cazul nostru...un ofiţer acoperit din media care desfăşoară activitatea pe securitate naţională, este cu totul diferit faţă de un ofiţer acoperit din media care primeşte pe mailuri rechizitorii sau documente nepublice şi are un singur ordin: să îl facă pe acel om ca pe cel mai mare infractor", a declarat Daniel Dragomir, la postul România TV.

 

Fostul ofițer  a mai spus că pe unii dintre jurnaliști i-a cunoscut în biroul lui Florian Coldea, fostul adjunct SRI. Întrebat dacă acești jurnaliști erau și plătiți de SRI pentru prestația lor, Dragomir a lăsat să plutească dubiul, fără să confirme sau să infirme informația. Dragomir spune că scopul serviciului est de a se implica în toate domeniile de activitate, nu doar în medica ci și în zona de afaceri.

 

Dragomir este cercetat în dosarul Black Cube, în care mai multe persoane au fost acuzate de tentative de intimidare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Fost şef în cadrul Direcţiei Generale de Prevenire şi Combatere Terorism din SRI, Dragomir a fost arestat preventiv, la începutul anului, în acest dosar, existând suspiciuni că acesta ar fi intermediat legătura între cei care voiau să afle informaţii despre Laura Codruţa Kovesi şi angajaţii firmei BlackCube, cei care ar fi avut misiunea de a o spiona şi intimida. Daniel Dragomir a fost trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupţie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22