Pozitionarea unor partide dupa ce Palada l-a lovit pe Gotiu. PSD si ALDE n-au avut reactie

E.b. | 14.09.2017

USR, PNL si PMP sunt singurele partide care au reactionat dupa ce senatorul USR Mihai Gotiu a fost lovit, miercuri seara, de sociologul Mirel Palada, fost purtator de cuvant al Guvernului Ponta, in pauza publicitara din timpul emisiunii Talk B1, moderata de Nadia Ciurlin.

Pe aceeași temă

 

USR a lansat joi un apel catre parlamentari sa se dezica de violenta in politica, iar catre televiziuni - sa nu mai invite persoane cu antecedente de violenta verbala sau fizica.

 

Daca PNL si PMP s-au solidarizat cu USR, din tabara puterii - PSD si ALDE - nu au avut, deocamdata, nicio reactie.

 

Tot joi, purtatorul de cuvant al USR, Dan Barna, a dezvaluit ca Mirel Palada este in continuare apropiat de PSD, firma sa de sondare, Sociopol, primind, in iunie anul acesta, un contract de 108.000 lei prin incredintare directa de la Primaria Capitalei, condusa de Gabriela Firea, conform HotNews.

  


Senatorul USR Mihai Gotiu a anuntat, joi dimineata, ca isi scoate certificat medical de la Institutul de Medicina Legala si va depune plangere penala impotriva lui Mirel Palada pentru agresiune fizica, chiar si daca acesta isi va cere scuze.


 

Gotiu a povestit, pe pagina sa de Facebook, si faptul ca medicul de la Spitalul Clinic de Urgenta "Sfantul Ioan", care l-a consultat si l-a tratat miercuri seara, dupa ce a fost lovit de Mirel Palada, i-a marturisit ca vrea sa plece din tara. "Cu buza sparta de un fost purtator de cuvant al Guvernului nu aveam argumente pentru a-l face sa se razgandeasca. Si nici nu cred ca as fi fost credibil in acel moment", a scris Mihai Gotiu.

 

 


 

Mihai Gotiu si Mirel Palada

 

USR a lansat joi un apel catre toti parlamentarii pentru a semna un mesaj contra violentei in politica si la televiziuni, prin vocea purtatorului de cuvant al partidului, Dan Barna: "Lansam astazi un apel catre toti parlamentarii din intregul spectru politic - si luni vom si distribui materialul - la a semna un mesaj ferm impotriva violentei in politica. In ritmul acesta, in cateva luni de zile, vom ajunge sa ne impingem in fata masinii. Un apel la ratiune este foarte important. Iar pentru dumneavoastra, pentru media, (...) va transmitem o rugaminte: nu mai invitati in emisiuni, nu mai invitati in interviuri, persoane cu antecedente de violente verbale sau fizice. Iesim mult din sfera dialogului, iesim mult din ceea ce inseamna politica si intram intr-o sfera a ilegalului", a afirmat Dan Barna intr-o conferinta de presa la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

 

 

"Un stat condus de interlopi"

 

 

In opinia lui Barna, Romania risca sa ajunga sa fie un stat condus de interlopi: "Romania se indreapta, sub conducerea PSD, spre un stat condus de interlopi. Riscam sa devenim un stat interlop. Exemplul pe care aceste gesturi il transmit cetatenilor este ca acela ca este in regula ca atunci cand nu mai avem cuvinte, cand nu mai avem argumente, cand inteligenta ne devine prea putina este ok sa ne luam la bataie. Este cel mai prost mesaj care poate fi transmis societatii faptul ca astazi vedem in mediul online si la anumite televiziuni sustinere pentru golania pe care ieri domnul Palada a realizat-o. (...) Suntem intr-o situatie fara precedent din acest punct de vedere."


Purtatorul de cuvant al USR a mai dezvaluit ca Mirel Palada este in continuare un apropiat al PSD, iar firma acestuia a obtinut recent un contract prin incredintare directa de la Primaria Capitalei: "In acest context vedem ca firma domnului Mirel Palada - pentru ca PSD se va disocia, va spune ca nu are nicio legatura cu el - tocmai a primit de la doamna Gabriela Firea, de la Primaria Capitalei, o incredintare direct de 108.000 lei in aceste zile. O sa monitorizam acest contract sa vedem daca indeplineste conditiile legale", a declarat Barna.


Dan Barna se refera la un contract incredintat de Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucuresti catre firma Sociopol in data de 7 iunie 2017,pentru "servicii de cercetare sociologica, respectiv de realizare a unui sondaj de opinie in mediul urban, pe un esantion de 2400 de persoane."

  

Deputatul PNL Gigel Stirbu, presedintele Comisiei de cultura si mass-media, a anuntat joi ca va cere conducerii partidului sa adopte o decizie pentru ca niciun comunicator PNL sa nu ma participe in emisiuni de televizune unde este invitat Mirel Palada, dupa incidentul de la B1 TV.

 

"Comunicatoriii sa nu mai participe la vreo emisiune in care este invitat Palada"  

 

"In calitate de vicepresedinte al Partidului National Liberal, voi solicita forului de conducere al partidului luarea unei decizii potrivit careia niciun comunicator al PNL sa nu mai participe la vreo emisiune in care domnul Mirel Palada este invitat. Actorii politici trebuie sa inteleaga ca Romania nu este un stat bananier, in care astfel de acte de primitivism politic sa fie tolerate si trecute cu vederea. Un astfel de episod nu trebuie sa mai aiba niciodata loc in tara noastra, iar prin demersul pe care l-am initiat vreau sa subliniez foarte clar ca PNL nu doreste sa legitimeze in niciun fel acest tip de manifestare politica", a aratat Gigel Stirbu, intr-un comunicat.

 

 

"Este absolut de netolerat ca o tara cu valori democratice conturate timp de 27 de ani sa revina la practici de violenta politica si la manifestari activiste de tip 'pumnul in gura' (la propriu, in cazul domnului Palada).  Astfel de acte de huliganism politic, care au drept tinta intimidarea fizica si verbala a adversarilor, au fost metodele prin care in trecut regimul comunist a redus la tacere adversarii si a eliminat orice forma de opozitie. Ca om politic, membru al PNL, partid ai carui inaintasi s-au luptat cu astfel de forme de agresiune politica, dezavuez ferm un astfel de comportament public si sunt revoltat ca in Romania apar din ce in ce mai des in scena politica personaje cu apucaturi de sorginte comunista, incapabili de sa intelega libertatea dreptului la opinie", a adaugat el.


Si presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, ca solicita pedepsirea sociologului Mirel Palada pentru incidentul din pauza unei emisiuni de televiziune in care Palada l-ar fi lovit pe senatorul USR Mihai Gotiu. Orban a sustinut ca Palada este 'trimis la inaintare' de PSD pentru a sustine ideile 'aberante' ale partidului de guvernamant: "Referitor la ceea ce s-a intamplat in studioul B1, mult timp mi-am pus intrebarea: cand se va ajunge la bataie din partea PSD. Iata ca s-a ajuns la bataie din partea unui om care nu este neica-nimeni, este fost purtator de cuvant al Guvernului PSD Ponta si este un trimis permanent la inaintare, sigur, cu statut semi-independent care nu face altceva decat sa sustina ideile aberante ale partidului de guvernamant. (...) Solicit energic pedepsirea golanului politic pentru infractiunea pe care a savarsit-o si anume a fostului purtator de cuvant al Guvernului PSD", a afirmat Orban, potrivit Agerpres.

 

"De ce n-a avut Dragnea nicio pozitie"

 

Ludovic Orban a intrebat retoric si de ce presedintele PSD, Liviu Dragnea, nu a avut nicio pozitie publica referitoare la acest incident: "Pun intrebarea: De ce domnul Dragnea sau PSD nu a dat nicio pozitie publica referitoare la comportamentul grobian si la brutalitate fizica care a fost savarsita de un cirac de al lor impotriva unui reprezentat al opozitiei? Pentru ca ei de fapt sunt asa, repet, amenintarea, intimidarea, santajul, comportamentul agresiv fata de orice om din opozitie a devenit o politica la partidul de guvernamant."

 

Liderul PMP, Traian Basescu, a anuntat inca de miercuri seara ca nu va mai participa "la vreo emisiune a vreunei televiziuni care, din acest moment, il va mai invita pe Mirel Palada".

 

 

"Comportament de derbedeu"

 

Basescu a reactionat, pe pagina sa de Facebook, dupa incidentul de la B1 Tv: "Un individ cu comportament de derbedeu ordinar, pe numele lui Mirel Palada, a gasit de cuviinta sa-si acopere handicapul intelectual in dezbaterea cu senatorul Mihai Gotiu, lovindu-l cu pumnii si picioarele in pauza emisiunii Nadiei Curlin, moderatoare la B1 Tv", a scris Traian Basescu pe pagina sa de Facebook.


"Nu voi mai participa la nicio emisiune a vreunei televiziuni care, din acest moment, il va mai invita pe Mirel Palada in platourile sale. Bagati mare Gadea, Badea, Zamfir si restul clicii de la Antena 3. Si luati-l cu voi si pe Codrin Stefanescu sa va mangaie intelectul alaturi de Palada, ca sunteti toti de aceeasi teapa si nivel de inteligenta", a adaugat Traian Basescu.

 

Victor Ponta, fostul sef al lui Mirel Palada, pe vremea cand acesta era purtatorul sau de cuvant la Guvern, a reactionat si el, joi dupa-amiaza, pe pagina sa de Facebook: "Oricat de provocator sau de enervant este un adversar politic NU EXISTA NICIO SCUZA pentru a-ti rezolva o problema cu pumnii!", a scris Victor Ponta.


"Imi pare rau de Mirel Palada ( nu ma dezic acum de el ca om sau coleg intr-o perioada dificila) dar cred ca eu pot sa ii spun adevarul neplacut - a facut o mare prostie si va plati scump pentru asta . Asa cum il cunosc cred ca acum realizeaza cel mai bine acest lucru si il regreta - dar suntem toti responsabili pentru deciziile noastre gresite", adauga fostul premier.

 

 

El si-a incheiat postarea cu un "PS": "Ps - si asa am ajuns in Romania ca Basescu batausul de copii sa ii dea lectii lui Palada !!! Basescu ???" 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22