Iohannis, întrevederi bilaterale la New York cu oficiali ONU și omologi ai altor state

Dora Vulcan | 17.09.2017

Klaus Iohannis participă, în perioada 18-22 septembrie, la New York, la cea de-a 72-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU), ocazie cu care va avea întrevederi bilaterale cu Secretarul General ONU, cu președintele Adunării Generale, precum și cu omologi din alte state.

Pe aceeași temă

 

 

Programul vizitei președintelui României va cuprinde, printre altele, susținerea discursului național în cadrul sesiunii de dezbateri generale a Adunării Generale a ONU, participarea la reuniuni la nivel înalt, organizate de către România împreună cu alte state, precum și de către Secretariatul ONU, participarea la recepția oferită de Președintele SUA, Donald Trump, șefilor de delegații care iau parte la segmentul la nivel înalt al Adunării Generale, transmite Administrația prezidențială. 

 

"De asemenea, Președintele Klaus Iohannis va avea o serie de întrevederi bilaterale cu Secretarul General ONU, cu Președintele Adunării Generale, precum și cu omologi din alte state", menționează comunicatul Administrației Prezidențiale.

 

La discursul din plenul Adunării Generale, președintele Klaus Iohannis va pune accent pe importanța unei ordini internaționale bazate pe principii și reguli, pe statul de drept la nivel internațional, pe nevoia întăririi ONU și adaptării sale la provocările actuale și va sublinia necesitatea unui răspuns eficient pentru principalele provocări la adresa păcii și securității internaționale și din regiunea noastră.

 

La evenimentul privind Educația pentru Pace, organizat de România, cu participarea altor oficiali de rang înalt, președintele Iohannis va sublinia rolul pe care îl are educația inclusivă și de calitate pentru toți în prevenirea conflictelor, a radicalizării tinerilor și a violenței, în promovarea tinerilor ca actori esențiali ai păcii, respectiv importanța asigurării accesului la educație ca drept fundamental al omului și a educației ca factor de progres în societate, de natură să conducă la atingerea obiectivelor ONU.

 

Președintele Klaus Iohannis va participa, de asemenea, la un eveniment organizat de Secretariatul ONU, dedicat lansării Raportul comun HeForShe 10x10x10 Impact Champions care promovează egalitatea de șanse între bărbați și femei. Cu acest prilej, președintele va avea o intervenție, alături de alți 9 șefi de state și de guverne, în calitatea sa de membru al primului grup la nivel înalt, inițiat în 2015, care pledează pentru egalitatea de șanse între bărbați și femei.

 

În contextul lansării recente a campaniei pentru ocuparea de către România a unui loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, în mandatul 2020-2021, președintele Klaus Iohannis va susține, în cadrul reuniunilor bilaterale și multilaterale la care va participa, importanța atingerii acestui obiectiv al statului român și principalele argumente care recomandă țara noastră în această competiție.

 

Președintele României va mai avea întâlniri cu reprezentanții principalelor organizații evreiești din Statele Unite, precum și cu reprezentanții comunității românești din zona Philadelphia, mai menționează sursa citată.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22