Consiliul Europei cere clarificări din partea Londrei în cazul Edward Snowden

E.b. | 18.09.2017

Consiliul Europei a cerut miercuri clarificări din partea Marii Britanii cu privire la metodele folosite împotriva ziarului The Guardian în cazul Edward Snowden.

Pe aceeași temă

  

Motivul: ar putea şi pusă în pericol libertatea de exprimare, transmite AFP, preluată de Agerpres.

 

Secretarul general al organizației paneuropene, Thorbjorn Jagland, 'va scrie guvernului britanic pentru a oferi explicații' în legătură cu detenția lui David Miranda și distrugerea de documente legate de cazul Snowden deținute de The Guardian, a declarat purtătorul său de cuvânt, Daniel Holtgen.

 

Duminică, autoritățile britanice l-au reținut timp de nouă ore pe David Miranda, partenerul lui Glenn Greenwald, jurnalistul de la The Guardian aflat la originea publicării documentelor obținute de fostul consultant NSA Edward Snowden.

 

Marți, cotidianul a dezvăluit de asemenea că a trebuit să distrugă, sub presiunea Londrei, documente confidențiale folosite pentru a dezvălui sistemul de supraveghere al agenției americane NSA.

 

Aceste două cazuri 'ridică întrebări pentru că ele ar putea avea un impact negativ asupra libertății de exprimare în Marea Britanie', a spus Daniel Holtgen.

 

'Nu poți critica doar problemele libertății de exprimare în Ucraina, Rusia și Ungaria. Trebuie să se aplice aceleași măsuri peste tot, inclusiv în țări precum Marea Britanie', a adăugat Holtgen.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22