Ungaria va "respecta dorința oamenilor" care cer independența Cataloniei prin referendum

Dora Vulcan | 19.09.2017

Ungaria va "respecta dorinta oamenilor", daca regiunea Catalonia (comunitate autonoma a Spaniei) va tine un referendum pe tema independentei pe 1 octombrie, a transmis luni guvernul de la Budapesta, potrivit Politico.eu, preluat de Hotnews.ro.

Pe aceeași temă

 

 

 "Vointa poporului e mereu tot ceea ce conteaza, asta e pozitia (Ungariei)", a afirmat Zoltan Kovacs, purtator de cuvant al cabinetului premierului Viktor Orban, intr-o conferinta de presa la Bruxelles, cand a fost intrebat daca Ungaria are vreo pozitie fata de Catalonia, transmite politico.eu.

 

"Asta e problema interna a cetatenilor spanioli si catalani si ar trebui sa fie decizia lor, cu totii va trebui sa respectam vointa poporului, asta se numeste democratie", a adaugat el.

 

Liderii pro-independenta din Catalonia isi continua planul privind organizarea unui referendum, chiar daca guvernul spaniol, cu sustinerea Curtii Constitutionale, spune ca votul este ilegal.

 

Kovacs nu a precizat insa daca Ungaria va recunoaste independenta Cataloniei in cazul in care contestatul referendum va avea un rezultat in favoarea ruperii de Spania.

 

Premierul spaniol Mariano Rajoy a promis sa faca tot ce e necesar pentru a stopa desfasurarea referendumului. Saptamana trecuta, procurorul general al Spaniei a ordonat o ancheta vizandu-i pe cei 712 primari catalani care au promis sa furnizeze sprijin logistic pentru organizarea votului, in pofida unei interdictii date de Curtea Constitutionala.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22