Dragomir: Am lăsat la Comisia SRI o listă cu 65 de persoane; cred că ar putea fi audiate

E.b. | 19.09.2017

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a declarat marți că a prezentat membrilor Comisiei parlamentare de control asupra activității Serviciului Român de Informații o listă cu 65 de persoane care, în opinia sa, ar trebui audiate pentru a susține acuzațiile sale privind existența unui "stat paralel".

Pe aceeași temă

 


"Am discutat despre culoarele din Justiție și despre chestiunile referitoare la siguranța națională. Am dat o declarație cuprinzătoare. Am dat și documente, pe care am considerat necesar că membrii Comisiei ar trebui să le vadă, în sensul înțelegerii a ceea ce eu am numit statul paralel în ultimii ani. Am prezentat și o listă de persoane, va fi avută în vedere, de 65 de persoane care eu consider că ar putea fi audiate pentru înțelegerea statului paralel. Sunt persoane ofițeri activi ai SRI, ofițeri în rezervă ai Serviciului, oameni politici, oameni de afaceri și oameni din media", a spus Dragomir, la ieșirea de la audieri, citat de Agerpres.


Acesta a precizat că, în opinia sa, "va mai exista cel puțin o întâlnire cu Comisia" și că la momentul la care se vor încheia audierile sale va reveni "cu chestiuni mult mai precise în legătură cu ce s-a întâmplat".


"În viitorul apropiat voi face declarații cu privire la toate aspectele pe care le-am menționat până acum. Ședința Comisiei a fost una foarte concretă și tehnică", a arătat fostul ofițer SRI. 

 

Existenţa listei lui Dragomir a fost confirmată şi de către preşedintele comisiei, senatorul Claudiu Manda (PSD).

 

**************

 

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a venit, marți, la Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI, declarând că va discuta cu membrii comisiei despre încălcarea legii și utilizarea ilegală a mandatelor de siguranță națională în dosarele de corupție.


"Astăzi vom vorbi despre două lucruri importante. În primul rând despre încălcarea legii și despre utilizarea mandatelor de siguranță națională în mod ilegal în dosarele de corupție. În al doilea rând vom vorbi despre culoarele justiției. În rest, discuția se va extinde în funcție de întrebările care îmi vor fi adresate", a spus Dragomir, la intrarea în ședința comisiei.


Întrebat dacă a venit cu documente, Dragomir a spus: "Eu am venit cu tot ceea ce este necesar".


Dragomir nu a vrut să comenteze declarațiile fostului adjunct al SRI Florian Coldea.


"Referitor la interviul domnului Coldea, eu voi avea o poziție, voi începe să comentez aceste lucruri diseară pe blog după ora 21,00. A fost o zi puțin cam aglomerată", a susținut Dragomir.


Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat luni că membrii Comisiei de control asupra activității SRI vor decide dacă va fi nevoie și de o comisie de anchetă pe marginea dezvăluirilor făcute în spațiul public de fostul colonel SRI Daniel Dragomir. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22