Negoiță a pus-o pe fosta cumnată administrator la firma de IT a primăriei. Expertiză zero

Dora Vulcan | 20.09.2017

Cristina Arghir, fosta cumnată a primarului de la Sectorul 3, Robert Negoita, a fost numita administrator provizoriu la una dintre firmele de IT înființate de primărie.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

 

Cristina Arghir, sora fostei sotii a primarului Robert Negoita - Sorina Docuz- a fost numita de Consiliul local Sector 3, unde PSD are majoritate, administrator provizoriu la una dintre firmele proaspat infiintate de Primaria Sector 3 - Internet si Tehnologie S3.

 

 Numirea a fost facuta de Consiliul local Sector 3. Arghir, fără nicio experiență sau pregătire în IT va avea un salariu de 8000 lei/net pe luna, potrivit unui proiect de hotarare ce va fi discutat marti de Consiliul local Sector 3. 

 

In ultimul an, Consiliul local Sector 3 a infiintat nu mai putin de 7 societati comerciale, scrie Hotnews.ro. Administratorii si sefii consiliului de administratie au salarii de 8.000 lei net/luna/persoana. Vezi cine conduce societatile comerciale proaspat infiintate de primarie.

 

Robert Negoita s-a casatorit cu Sorina Docuz in 2013 si au divortat 3 ani mai tarziu.

 

Sorina Docuz impreuna cu sora sa - Cristina Arghir - au un atelier de croitorie - Sow Atelier, potrivit declaratiilor facute de Sorina Docuz in presa. Cele doua surori au zeci de poze impreuna atat pe pagina de Facebook a atelierului cat si pe pagina personala a Cristinei Arghir. Printre clientii atelierului de croitorie se numara si primarul Gabriela Firea.

 

 

"Numele meu este Arghir Cristina, de profesie economist! Am terminat A.S.E. - Facultatea Economie un Master Comunicare in afaceri, tot in cadrul A.S.E.-ului. Am lucrat o perioada in marketing dupa care am preluat activitatea unui S.R.L., inca de la infiintare si in ultimii doi ani am coordonat activitatea din cadrul acestui S.R.L. Acum, daca astazi voi fi votata sper sa reusesc sa fac o treaba buna si cu aceasta societate", a declarat Cristina Arghir la numirea in aceasta functie, in cadrul sedintei Consiliului local Sector 3 din 25 august 2017.

 

La vremea respectiva, consilierii USR au ridicat problema lipsei de experienta in domeniul IT a noului administrator, insa primarul Robert Negoita a declarat ca nimeni nu s-a nascut invatat.

 

"Sa stiti ca nu ne-am nascut niciunul invatati! Probabil unii dintre noi facem exceptie si unii dintre noi s-au nascut invatati! Dar, in general, lucrurile se invata! Si, cu experienta in domeniul asta de IT si Tehnologia Informatiei in general, ma rog...ca IT asta inseamna, sa stiti ca nu prea se gasesc si sa fie si manageri si pe tehnic bun! Dar eu zic, c-o sa ne descurcam! Ne ocupam pentru asta! Da, domn director!", a declarat primarul Robert Negoita.

 

 

"USR a dat in judecata Consiliul Local al Sectorului 3, solicitand anularea hotararilor de infiintare a acestor societati. De altfel, aceste societati nu sunt deloc transparente in privinta achizitiilor iar managementul lor este puternic politizat. Atat PSD, cat si PNL si PMP au membri de partid in conducerea acestor firme care invart sume de ordinul zecilor si al sutelor de milioane de lei. Problema si mai mare este ca acest management politizat este de multe ori lipsit de experienta relevanta in domeniul pe care-l va manageria, cum este si cazul doamnei Cristina Arghir, managerul firmei Internet si Tehnologie S3 SRL, care a recunoscut in cadrul sedintei de consiliu ca nu are experienta in domeniul IT. De asemenea, se pare ca doamna face parte din familia extinsa a domnului primar Negoita. USR va insista mai departe in consiliu pentru transparentizarea si profesionalizarea acestor firme, pana la solutionarea cazului din instanta", a declarat Liviu Malureanu, consilier local Sector 3 din partea USR pentru Hotnews.ro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22