Ca să fie eliberat condiționat, Gheorghe Ștefan - Pinalti plânge și se jură că nu mai face

Dora Vulcan | 20.09.2017

Fostul primar al municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan - Pinalti, a carui eliberare conditionata se judeca la Tribunalul Prahova, a plans in fata judecatorilor, in momentul in care i s-a dat cuvantul. El a spus că regretă faptele pentru care a fost condamnat.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Prezent miercuri dimineata la Tribunalul Prahova, unde se judeca contestatia depusa de procurori la decizia de liberare conditionata pronuntata de Judecatoria Ploiesti pe numele sau, fostul primar Gheorghe Stefan a spus in fata completului de judecata ca isi asuma faptele, le regreta si nu va mai comite astfel de fapte, transmite News.ro.

 

Inainte de a termina ce avea de spus judecatorilor, fostul edil a izbucnit in lacrimi, moment in care si-a incheiat discursul.

 

 "Regret faptele și mi le asum. Categoric nu voi mai face ce am făcut", a spus Gheoghe Ștefan când instanța i-a acordat cuvântul în ședința în care s-a judecat recursul DNA formulat față de decizia de liberare condiționată a fostului edil, pronunțată anterior de Judecătoria Ploiești.

 

În finalul cuvântării sale, Gheorghe Ștefan a început să plângă și nu și-a mai continuat intervenția, mulțumind instanței care a rămas în pronunțare.

 

Tribunalul Prahova a ramas in pronuntare cu privire la eliberarea conditionata a fostului lider din PDL, iar decizia va fi definitiva.

 

Magistratii Judecatoriei Ploiesti au admis propunerea de liberare conditionata formulata de Comisia de Propuneri din cadrul Penitenciarului Ploiesti in privinta fostului primar almunicipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, sustinand ca acesta s-a indreptat si se poate reintegra in societate.

 

 În motivarea deciziei care nu este definitivă, instanța a arătat că fostul primar a avut, pe parcursul detenției, un comportament "pozitiv", iar liberarea sa anticipată nu reprezintă un pericol pentru societate.

 

"Asa cum reiese din caracterizarea depusa la dosarul cauzei, pe intreaga durata a executarii pedepsei condamnatul a avut un comportament pozitiv in sensul ca nu a fost sanctionat disciplinar si a fost recompensat o data, a participat la activitati lucrative (13 zile castig) si la activitati socio-educative (21) astfel ca instanta apreciaza ca acesta s-a indreptat si se poate reintegra insocietate, iar liberarea anticipata nu prezinta niciun pericol pentru colectivitate", se arata in motivarea Judecatoriei Ploiesti.

 

Gheorghe Stefan a primit o pedeapsa de 1.278 de zile de detentie, din care a executat 297de zile la care se adauga 235 de zile de arest preventiv si 13 zile considerate ca executate ca urmare a muncii prestate.

 

El ar trebui sa se elibereze din inchisoare la data de 11 august 2019 daca ar executa integral pedeapsa.

 

Decizia pronuntata de Judecatoria Ploiesti luna trecuta a fost contestata de procurori.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22