«Sufrageria lui Oprea» se întoarce. Acum, o vrea Manda, de la Comisia SRI

E.b. | 20.09.2017

Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI a decis să transmită către Serviciul Român de Informații (SRI) o scrisoare prin care solicită un răspuns dacă George Maior și Florian Coldea au fost acasă la Gabriel Oprea.

Pe aceeași temă

 

 

Este vorba despre seara alegerilor prezidențiale din 2009, a declarat  Claudiu Manda (foto) președintele comisiei pentru controlul activității SRI.

 

Manda a precizat că la Comisia SRI a venit un răspuns din partea Serviciului la scrisoarea adresată de Comisia de anchetă privind prezidențialele din 2009, iar parlamentarii din Comisia SRI au decis să solicite, la rândul lor, un răspuns pe această temă.

 

"A ajuns la Comisia de control al activității SRI un răspuns de la SRI pentru Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 și am hotărât în plenul comisiei în unanimitate să transmitem noi către SRI o solicitare și să ne spună în cel mai scurt timp posibil dacă persoanele din conducerea SRI, în speță domnul Coldea și domnul Maior, s-au aflat în ziua de... data de...la locuința pe care toți o denumim generic sufrageria domnului Oprea. Astăzi vom transmite către SRI această solicitare și așteptăm răspunsul de la ea", a afirmat Manda, conform Agerpres.

 

El a explicat că, din punct de vedere procedural, SRI nu putea să trimită comisiei de anchetă un răspuns, ci doar comisiei de control al SRI.

 

"Așa e procedura. Comisia de anchetă a solicitat SRI niște detalii, SRI nu poate să transmită comisiei de anchetă, ci acestei comisii", a spus Manda.

 

El a menționat că nu poate să facă public răspunsul Serviciului Român de Informații.

 

"Vom decide săptămâna viitoare dacă documentul îl vom transmite comisiei de anchetă a alegerilor din 2009 sau, dacă vom primi până la un anumit moment un răspuns din partea SRI mai detaliat, să vedem cât din ce conține acel răspuns detaliat îl putem pune la dispoziția comisiei de anchetă", a adăugat Claudiu Manda. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22