Războinica Firea: Plângere penală împotriva celor care spun că ascunde informaţii meteo

E.b. | 20.09.2017

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, spune bucureștenilor că nu au niciun motiv să considere că Primăria Generală nu le difuzează toate datele cu privire la avertizările meteo, precizând că va face plângeri penale împotriva celor care au răspândit informații false.

Pe aceeași temă

  

"În ultimele ore s-a propagat pe rețelele de socializare un mesaj care transmite informații false, toxice, neadevărate, potrivit cărora eu sau instituția Primăriei Capitalei tăinuim informațiile foarte utile bucureștenilor, în sensul în care fenomenele meteo din această seara ar fi mult mai grave decât s-a anunțat azi dimineață la Comandamentul organizat la PMB. Vreau să îi rog pe bucureșteni să citească și să se informeze doar din surse oficiale, să nu dea crezare acestor mesaje toxice care au fost transmise pe rețele de socializare.

 

Mai mult decât atât, având în vedere că este un fapt foarte grav, voi face plângere penală împotriva celor care au răspândit aceste informații false deoarece Codul penal are articol care se referă clar la această situație — și anume răspândire de informații false, informații care pot să aducă haos sau pot să aducă panică în rândul cetățenilor din București.

 

Aceștia nu au niciun motiv să aibă o stare de neliniște sau să considere că nu le difuzăm toate informațiile, deoarece repet acum ce am spus și dimineață: avem informații de la ANM, acestea arată și s-au confirmat și cu câteva minute înainte — Codul galben de rafale de vânt și vijelie se menține, nu sunt elemente pentru a trece la Codul portocaliu. După ora 17,00 va debuta acest fenomen", a spus Firea, într-o conferință de presă.

 

Ea a precizat că va exista un interval "critic" în București între ore 19,00-20,00, când, potrivit informațiilor de la ANM, vântul va sufla cu rafale de 55 — 65 km pe oră. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22