Procurorul care anchetează implicarea Rusiei în alegeri cere acces la dosarele Casei Albe

Dora Vulcan | 21.09.2017

Magistratii care investighează intervenția Rusiei în alegerile din SUA vor acces la dosarele Casei Albe, de după învestirea lui Trump, in special cele legate de demiterea directorului FBI si despre intalnirea fiului sau cel mare cu un avocat rus, relateaza News.ro, citand BBC News.

Pe aceeași temă

 

 

 Potrivit New York Times si Washington Post, Mueller ar fi interesat si de condițiile demiterii consilierului pentru securitate nationala Michael Flynn, in luna februarie, scrie Hotnews.ro. 

 

Agentii FBI au facut in iulie perchezitii la o locuinta din Alexandria, Virginia, detinuta de lobbyistul american Paul Manafort, care a condus in perioada iunie-august 2016 campania electorala a presedintelui Donald Trump si a participat la controversata intalnire dintre Donald Trump Jr. si avocata rusa Natalia Veselnitkaia. In momentul perchezitiilor, fostul manager al campaniei republicane incepuse deja sa predea documente comisiilor din Senat si Camera Reprezentantilor, care investigheaza amestecarea rusilor in alegerile prezidentiale din Statele Unite.

 

Aliatii fostului manager de campanie se tem ca Mueller va incerca sa construiasca orice caz impotriva lui Manafort, chiar daca acuzatiile aduse nu au legatura cu alegerile prezidentiale din Statele Unite, in speranta ca-l va forta pe acesta sa ofere informatii despre alti apropiati ai presedintelui Trump.

 

Investigatia Departamentului american de Justitie privind posibile legaturi intre asociatii lui Trump si interferenta electorala a Rusiei a implicat Casa Alba intr-o polemica politica de proportii.

 

Dezvaluirile ca Trump i-a cerut fostului director FBI James Comey sa renunte la ancheta vizandu-l pe fostul sau consilier pentru securitate nationala, Muchael Flynn, au dus la numirea lui Muller ca procuror special, in mai.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22