Linșarea jurnaliștilor nealiniați.Noua strategie a consilierilor israelieni ai lui Dragnea

Dora Vulcan | 22.09.2017

Război informațional pentru salvarea penalilor coaliției. Liderul PSD Liviu Dragnea a facut apel la echipa de consultanti israelieni cu care a câștigat detasat alegerile parlamentare din 2016. Asaf Eisin i-a pregătit lui Dragnea noua strategie de atac: desființarea adversarilor - etapa pe ținte.

Pe aceeași temă

 

 

Campania disperată a liderului PSD Liviu Dragnea împotriva tuturor celor care ii critica metodele si asaltul asupra institutiilor statului, in special DNA si SRI,  pe care le vrea aduse total sub controlul sau, a ajuns într-o nouă etapă. Cea pe ținte nominale. Dupa ambasade, bănci, multinaționale, Soros si tot felul de forte oculte care ii submineaza programul de guvernare, dupa magistrați și, in general, justitia, a venit rândul jurnaliștilor nealiniați. A renuntat la stilul molcom si sfatos, la aerul smecher si a trecut la amenintari pe fata, la atacuri punctuale de o agresivitate iesita din comun.

Cei citiva ziaristi care fac dezvaluiri despre afacerile sale, despre averea facuta pe cai cel putin controversate, cele citeva publlicatii care mai rezista in fata presiunilor si amenintarilor au fost luate in colimator. Ultimii pe lista, sunt doi ziaristi care, prin critica lor constanta, il scot efectiv din minti: Dan Tapalaga ( HotNews) si Dan Cristian Turturica ( Digi 24). Alaturi de fostul sereist urmarit penal, Daniel Dragomir, scos  recent la inaintare, de tot soiul de penali, de  trusturile de presa- maciuca, precum Antena 3 si RTV- Ghita, de Evenimentul zilei, publicatia condusa de un alt urmarit penal, Dan Andronic, Liviu Dragnea pare sa fi preluat comanda acestui nou asalt. Se pare ca asa l-au sfatuit consilierii israelieni pe care i-a rechemat de urgenta, speriat de prabusirea in sondaje si de procurorii DNA care sapa in cea mai urât mirositoare afacere a sa: Tel Drum. Controversatii consilieri israelieni, o adevarata filiera, asa cum a aratat deja revista 22, in articolul semnat de Madalin Hodor, i-au construit noua strategie de o agresivitate nemaintilnita.

 

 

  • Intoarcerea consultantilor israelieni

 

 

“Consultantii israelieni vin mai des in ultimul timp”, sustin surse citate, de Hotnews.ro.

 

Asaf Eisin  - apropiat al presedintelui sarb, Alexandr Vucici, care isi petrece mult timp la Belgrad

 

Campania furibunda lansata de Liviu Dragnea la adresa unei parti a presei ar fi fost lansata ca urmare a sfaturilor primite de la Asaf Eisin. Potrivit surseor HotNews.ro, consultantii ii traseaza strategia liderului PSD pe baza rezultatelor cercetarilor sociologice realizate de doua ori pe saptamana. În urma acestei campanii manipularea este maximă în rândul populației ușor manevrabile.

 

 

”PSD ramane sus in sondaje si ar fi crescut chiar in mediul rural”, scrie sursa citată.

 

 

 

 

  • Țintele lui Dragnea și ale PSD, consiliați de agresivii consultanți israelieni - ținte preluate de acoliți și trompetele media: ambasadele de la Bucuresti, bancile si companiile multinationale, magistratii, jurnaliști

 

 

De la inceputul lunii septembrie, Liviu Dragnea a renuntat la prudenta care i-a caracterizat iesirile publice anterioare si a trasat in public liniile mari de atac. De astă dată cu nume și prenume.

 

Ultimele sale interviuri la Romania TV, Antena 3 si DC News se remarca printr-o agresivitate neobisnuita pentru Liviu Dragnea: a inceput sa profereze amenintari fatise la adresa celor pe care-i considera tinte.

 

De remarcat dezinteresul total al lui Liviu Dragnea si al PSD in general fata de Opozitie, pe care nu o identifica drept un adversar real. Si fata de Klaus Iohannis are de obicei aceeasi pozitie rezervata, data fiind absenta totala a presedintelui din dezbaterea publica.

 

 

  • Cine este Asaf Eisin

 

Eisin este din scoala de consultanta politica fondata de Tal Silberstein, cu care a lucrat ani de zile. Stilul lor este consultanta politica urmata de conectarea la resurse și atacul pe ținte bine identificate pentru mărirea avantajului adversarului.

 

Tal Silberstein este urmarit penal de DNA in dosarul retrocedarii Fermei Baneasa, este dat in urmarire generala si a fost retinut in august in Israel.

 

Asaf Eisin ar fi lucrat inclusiv pentru Gabriela Firea in campania pentru Bucuresti, scrie Hotnews.ro.

 

Potrivit acelorași surse, Eisin se intalneste in mod frecvent cu Liviu Dragnea in Israel, unde liderul PSD s-a deplasat in repetate randuri.

 

Si Gabriela Firea a vizitat Israelul la sfarsitul anului trecut pentru a negocia viitoare colaborări pe domenii precum „sănătate, situații de urgență, turism, proiecte de asistență socială pentru vârstnici, construcția de locuințe, start-up-uri, sprijinirea investitorilor români și israelieni". Asta, dacă vă sună cunoscut domeniul pentru panica de excepție semănată de Firea pentru un biet cod galben în care a baricadat populația Bucureștiului în case cu prețul paralizării traficului dar mai ales a activității Capitalei preț de cel puțin trei ore, cu pagube materiale nici acum cuantificate.

 

Eisin isi petrece mare parte a timpului in Serbia, fiind bun prieten cu presedintele Aleksander Vucic, pe care l-a consiliat in campanie. Potrivit unui articol publicat in presa sarba in 2016, Eisin l-ar fi sfatuit pe Vucic sa infiinteze o echipa speciala de postaci pentru a umple retelele sociale cu mesaje de partid.

 

 

Aleksandar Vučić, președintele sârb

 

 

 

Eisin a lucrat intr-o campanie electorala din Serbia alaturi de firma Majoritas, fondata si detinuta de Lucian Despoiu, scrie sursa citată. Informatia initiala care arata ca Majoritas a lucrat alaturi de Asaf Eisin in campania PSD din 2016 a fost contrazisa de Lucian Despoiu, care sustine ca Majoritas a furnizat doar o prezentare, fara a se implica in campanie.

 

 

  • Misteriosul Despoiu

 

 

Lucian Despoiu este fondator şi CEO al Majoritas, o firma de comunicare politică si tehnologie. Majoritas a avut in ultimii ani campanii aproape exclusiv in strainatate.

 

 

Lucian Despoiu este unul dintre primii antreprenori din online-ul romanesc, fondator al eJobs şi al agenţiei de marketing digital Kondiment. Românul Despoiu a fost numit in 2013 consul onorific al Republicii El Salvador în Bucureşti. 

 

In anii 2000, Despoiu a fost implicat, scrie Hotnews.ro. in multe campanii electorale ale unor lideri PNL si PSD precum:

  • Tariceanu,
  • Crin Antonescu
  • Radu Mazare, potrivit Digi 24.

 

 

Una dintre firmele sale a aparut in scandalul Mossak Fonseca, cand mai multe ziare straine au prezentat adevaratii actionari ai unor firme off-shore inregistrate in Panama, potrivit sursei citate.

 

Primele informatii despre Asaf Eisin, strategul lui Dragnea, au fost publicate de BN24 in septembrie 2016. Potrivit sursei citate, Eisin a lucrat şi pentru contracandidatul lui Netanyahu, Yitzhak Herzog, liderul Partidului Muncii. Conform presei israeliene, Eisin a primit pentru campanie un buget de 750 000 de shekeli, aproximativ 170 000 de euro, după ce partidul s-a confruntat cu un scandal legat de risipa de bani în campanie.

 

 

  • Filiera israeliană

 

Decembrie 2016 va rămâne, probabil multă vreme de acum încolo, un moment de suprmă fericire pentru PSD şi pentru susţinătorii săi. Partidul nu mai câştigase atât de detaşat alegerile din România de pe vremea când era condus de Ion Iliescu. Pur şi simplu a spulberat firava opoziţie, care ar trebui să fie mulţumită că mai are ceva locuri în Parlament, deşi nici cu acelea nu prea pare că ştie ce are de făcut. În fine, s-a scris, s-a analizat, nu e mare lucru de adăugat.scria Mădălin Hodor, în Revista 22.

 

De bucurat, nu s-au bucurat însă doar românii (cei care s-au bucurat) ci şi presa israeliană, care a putut să titreze că în spatele victoriei detaşate a „forţelor patriotice româneşti” s-au aflat doi consilieri care şi-au făcut mâna în campanii electorale pentru formaţiuni de extremă dreaptă şi naţionaliste israeliene, cât şi pentru actualul prim-ministru al Israelului, Benjamin Netanyahu: Moshe Kulghaft şi Sefi Shaked.  

 

În felul acesta presa română a putut să afle că Sefi Shaked, omul din spatele campaniei lui Netanyahu, a condus, de asemenea, campania lui Aryeh Deri, liderul partidului ultra-ortodox Shas, actual ministru de interne al Israelului, cel care a fost anterior condamnat la trei ani închisoare pentru „mită şi fraudă fiscală” (a făcut 22 de luni de închisoare şi a fost eliberat în 2002). Sefi Shaked a devenit ultracunoscut după ce un clip difuzat de o televiziune israeliană şi devenit viral pe internet îl arată pe Aryeh Deri folosind o ceapă pentru a-şi provoca lacrimile necesare plângerii trecerii în nefiinţă a patronului spiritual al partidului Shas, rabinul Ovadia Yousef. Ideea i-a aparţinut consilierului său Sefi Shaked.

 

Din fericire, în campania electorală din România, Shaked nu a avut nevoie de ceapă (de altfel, la noi te apucă plânsul în fiecare zi fără să fie nevoie de stimuli externi) şi a mers pe mâna colaboratorului său Moshe Kulghaft, scrie Hodor.

 

Înainte de deveni conducătorul campanie electorale a PSD, Kulghaft a dirijat o campanie de succes pentru Im Titzu, o formaţiune extremistă israeliană al cărui slogan este „Construind visul sionist!”. Organizaţia a devenit cunoscută pentru atacurile sale asupra unor universităţi (Universitatea Ben Gurion în 2008, Universitatea Haifa în 2013), programe de educaţie sponsorizate de fundaţii internaţionale (Centrul Minerva pentru Drepturile Omului) sau ONG-uri (Comitetul de luptă împotriva torturii în Israel etc) toate acuzate de „trădare” şi „activităţi îndreptate împotriva statului Israel şi a sionismului”. Ţintele predilecte ale Im Titzu sunt mediile universitare, artiştii şi în general intelectualii israelieni, care sunt frecvent acuzaţi că nu sunt „suficient de sionişti”, sau că permit atacuri la adresa identităţii naţionale. Pentru campaniile Im Titzu, Kulghaft a realizat un clip în care activiştii pentru drepturile omului şi în general „ONG-iştii” sunt portretizaţi drept „trădători care îi ajută pe terorişti”.

 

 

Gabriela Vranceanu Firea si Moshe Kulghaft sarbatorind mandria ca sunt romani

 

 

 

 

Ar mai fi de adăugat un alt ingredient important. În ultimii ani, George Soros a intrat sistematic în conflict cu politicieni de top de la Tel Aviv, criticând în mod constant corupţia şi tendinţele naţionaliste (unii comentatori le etichetează chiar extremiste) ale acestora. ONG-urile finanţate de el au făcut publice abuzurile forţelor armate israeliene în Teritoriile Ocupate şi încălcările sistematice ale drepturilor minorităţii arabe. Din aceste motive, şi din multe altele, Soros este unul dintre inamicii actualului prim-ministru israelian Benjamin Netanyahu, lucru devenit mai mult decât evident după recentul episod din Ungaria.

 

Despre politicianul israelian, implicat în numeroase scandaluri de corupţie (de exemplu, „cazul 1000” – primirea de cadouri scumpe de la oameni de afaceri bogaţi, „cazul 2000” – acuzaţii de participare la o schemă de mituire a presei) se poate spune că este într-o situaţie similară cu alţi cleptocraţi europeni, dintre care cel mai apropiat îi este Vladimir Putin (aici există o poveste extrem de interesantă, dar nu este momentul s-o dezvoltăm). La fel ca şi prietenul său rus, Netanyahu s-a înconjurat de un grup de oligarhi, care l-au susţinut şi îl susţin în continuare, şi care primesc în schimb contracte generoase pentru afaceri cu armament, construirea de infrastructură etc.

 

Acesta este, pe scurt, contextul şi explicaţia pentru care a apărut tema „Soros – inamicul poporului român şi omul din spatele lui Cioloş, Iohannis etc” versus  „PSD – reprezentantul a tot ce este românesc”, în disputa electorală din decembrie 2016.  A fost vorba despre o platformă mult mai amplă şi abil interpretată. Rezultatul a fost cel pe care îl ştim.

 

Ceea ce nu s-a observat este că această adevărată „Frăţie a Cleptocraţilor”, care îi include pe Vladimir Putin, Benjamin Netanyahu, Viktor Orban şi alţii, şi care din păcate este sprijinită interesat şi de cei care ar trebui să fie „liderii lumii libere” (da, la Donald Trump mă refer), l-a primit cu braţele deschise pe domnul Dragnea. Nu-i puţin lucru să aparţii un club atât de „select”.

 

 

 

  • Etapa pe ținte: jurnaliștii. Turturică și Tăpălagă

 

 

Liviu Dragnea, atac virulent la Dan Turturică: Să ne explice cum are o casă de 800.000 de euro

 

Președintele PSD, Liviu Dragnea, lansează un atac dur la adresa jurnalistului Dan Turturică, după ce acesta a spus că fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, este omul scos de Dragnea la înaintare. Dragnea susține că Turturică și Tapalagă vor să coordoneze justiția, dar în același timp Turturică ar trebui să explice cum de și-a făcut o casă de 800.000 de euro.

 

 

"Am făcut greșeala să citesc o postare a unui jurnalist, unul dintre ziariștii nominalizați de colonelul Dragomir. Jurnalistul spunea că sunt în spatele colonelui Dragomir. Nu sunt! Nu am vorbit cu domnul Dragomir niciodată. Nu l-am întâlnit. Domnul Turturică se vaită că există un plan pe care l-aș fi gândit eu pentru a distruge instituțiile fundamentale ale statului. Mai era un alt domn, Tapalagă. Nu prea le-am pronunțat numele până acum. Spunea că stă cu dinții înfipți în gâtul nostru. Eu am constat că, în ultimii ani, domnul Tapalagă și alții vor să stea cu dinții în gâtul justiției. Dumnealor au vrut, s-au autodesemnat ca oamenii care vor să coordoneze justiția. Și acum mai fac asta, prin tot felul de editoriale. Ceartă judecători, procurori, merg la ambasade și se plâng când au o problemă. Nu îmi dau seama de ce trebuiau să meargă acolo. Se consideră repere morale. Ar fi interesant ca Turturică să explice cum și-a făcut o casă de 800.000 de euro. Care este rețeta de succes pentru a avea o asemenea proprietate în România. Am vorbit cu foarte mulți jurnaliști care sunt curioși să afle cum a reușit. Fiecare vrea o chestie de acest fel", a declarat Liviu Dragnea, DC News Live.

 

Ce omite să spună Drgnea este că Turturică este jurnalist independent, plătit de patroni, la privat. Spre deosebire de el.

 

 

 

 

 

Dragomir a scris pe blog-ul său că Dan Tăpălagă, pe care îl acuză că ar avea legături cu serviciile, a început să "aplice principiile sovietice". Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a fost audiat de Comisia parlamentară comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru controlul SRI.

 

"Din ceea ce am putut observa peste zi, propaganda SRL Coldea a deschis două linii de atac: 1.Dragomir – omul rușilor. / 2.Dragomir trebuie dus în derizoriu, nu avea de unde să știe el secrete. Până mai ieri eram penal, apoi omul evreilor, mai nou sunt omul rușilor. Câte resurse de imaginație aveti…Propaganda acționează pe cel mai pur principiu bolșevic: Dragomir e dușmanul poporului și clar trebuie să fie omul rușilor. Că doară așa ne-a zis Coldea ieri, în interviu. Ca să fiu clar. Nu. Eu am vorbit de fapte și principii, de încălcări ale Constituției și de abuzuri.

 

 

Dan Andronic: “Despre Dan Tapalagă, editorialistul de la Hotnews, locul unde apar materiale aproape identice cu cele de pe ziare.com, mi s-a spus, la un moment dat, că SRI ține legătura cu el printr-un om. Adică nu se comunica de la vârf, ceea ce poate însemna orice, de la Direcția de Acoperiți, până la un prieten comun, dar era o perioadă tulbure, întrucât Tapalagă era în conflict cu fostul purtător de cuvânt al SRI, Sorin Sava, pe care-l amenințase că-l dă afară.”

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22