Codrin Stefanescu, lovit de conspirationita: Anchetarea lui Shhaideh, opera lui Maior

E.b. | 22.09.2017

Codrin Stefanescu, secretarul general adjunct al PSD, a transmis o declaratie de presa ca urmare a audierii de catre DNA a vicepremierului Sevil Shhaideh in calitate de suspect.

Pe aceeași temă

 

 

 
Stefanescu sustine ca actiunea este de fapt o "ultima zvacnire" in batalia impotriva PSD si Liviu Dragnea a lui George Maior, "in echipa cu Coldea, Kovesi si recent grupul Ponta".

 

Declaratia lui Codrin Stefanescu, transmisa de biroul de presa al PSD:

 

Suntem pur si simplu stupefiati! In plin scandal national ce are ca subiect abuzurile statului paralel, sustinut de inregistrari, filmari, declaratii incendiare din interior, scandal care este preluat pana si de presa internationala, ramasitele fostului binom, in loc sa-si prezinte in bloc demisiile de urgenta, continua batalia nu numai impotriva PSD si a lui Liviu Dragnea, ci pur si simplu impotriva romanilor care au votat pentru o schimbare totala de paradigma, pentru drepturi, libertati fundamentale, stoparea abuzurilor, pentru a nu mai exista frica si nu in ultimul rand pentru asanarea institutiilor statului.

 

Pentru ca exista tot mai multe informatii ca ramasitele binomului ce se simt amenintate de campania de curatare a sistemului, declansata de PSD, actioneaza coordonat impotriva lui Liviu Dragnea, presedintele partidului, printr-o adevarata operatiune desfasurata in mod special prin intermediul DNA si a acoperitilor din presa.

 

Adica, ne spun sursele, George Maior, cel care de ani de zile se viseaza presedinte al PSD, prim ministru sau chiar presedinte de tara, in echipa cu Coldea, Kovesi si recent cu grupul Ponta, coordoneaza un plan de eliminare a lui Liviu Dragnea utilizand ultimele resursele pe care le mai au in sistem. Iar actiunea de astazi, impotriva viceprim-ministrului Sevil Shhaideh, este doar o ultima zvacnire in batalia pe care o duc impotriva PSD.

 

Stim de mult despre acest plan, suntem informati chiar si din interiorul a ceea ce numim statul paralel de toate "odioseniile" pe care le pun la cale, si ii anuntam public ca nu vor avea nicio sansa sa duca acest plan pana la capat. Si in perioada imediat urmatoare este posibil sa cerem revocari, demisii si anchete vizavi de toate declaratiile socante aparute in ultimele saptamani.

 

Pentru ca nu vom abdica niciodata de la promisiunile facute romanilor: democratizarea reala a Romaniei si aducerea in matca constitutionala a tuturor institutiilor statului. Punct. 

  

 

Vicepremierul Sevil Shhaideh, pusă sub urmărire penală de DNA într-un dosar de corupție
 
 

 

Vicepremierul Sevil Shhaideh s-a prezentat, vineri, cu putin timp inainte de ora 11, la DNA, insotita de avocat. Dupa o jumatate de ora, vicepremierul a iesit din sediul DNA si a anuntat ca are calitatea de suspect.
  
 
"Am calitate de suspect, nu va pot declara mai multe, e o ancheta penala in curs. In acest moment mi s-a adus la cunostinta aceasta calitate, ma prevalez de toate drepturile pe care le am, sa pot sa analizez impreuna cu avocatul documentele. Mai multe in acest moment nu va pot declara", a spus Shhaideh la plecarea de la DNA
 
Calitatea de suspect presupune ca pe numele vicepremierului s-a inceput deja urmarirea penala.
 
Transferul insulei Belina a avut loc in 2013, prin adoptarea unei hotarari de guvern. La acea data, premier era Victor Ponta, in timp ce Liviu Dragnea era ministru al Dezvoltarii, iar Sevil Shhaideh era secretar de stat. Vineri dimineata, procurorii au extins acuzatiile in acest dosar, informeaza Digi24.
 
La DNA s-au mai prezentat recent si fostii premieri Sorin Grindeanu si Victor Ponta, care au sustinut ca au fost citati in calitate de martori, fara sa dezvaluie dosarele in care au fost chemati sa dea declaratii.
 
Cunoscuta ca unul dintre oamenii de incredere ai lui Liviu Dragnea, Sevil Shhaideh a mai dat declaratii in calitate de martor si in alte doua dosare instrumentate de DNA, inclusiv in cel in care este implicata firma Tel Drum si in care a fost trimis in judecata fostul secretar de stat Valentin Preda.
 
Recent, Victor Ponta, care are si el dosare deschise de DNA, a declarat ca "Multe persoane pot sa confirme ca Tel Drum e a lui Dragnea", insa actualul presedinte al PSD a dezmintit categoric si in repetate randuri ca acest lucru ar fi adevarat.
 
Nu este prima oară când Sevil Shhaideh este chemată la DNA. Ea a mai fost audiată ca martor în două dosare care acum se află deja pe rol la instanțe.
 
Sevil Shhaideh a fost convocată pentru audieri la ora 11:00 și așa cum s-a mai întâmplat și în alte cazuri, a trebuit să stea la coadă pentru a intra în DNA.
 
 
Surse din PSD au precizat pentru știripesurse.ro că Sevil Shhaideh se gândește foarte serios la demisia din Guvern, însă o astfel de decizie va fi luată doar în urma discuțiilor cu liderul PSD, Liviu Dragnea. Liderul PSD a convocat pentru săptămâna viitoare ședința Comitetului Executiv, o ședință care se anunță a fi foarte interesantă, dacă Shhaideh va alege varianta demisiei.

 
Vineri dimineața, procurorii de la DNA au făcut extinderea cercetărilor într-un dosar aflat de mai multe luni în atenția procurorilor anticorupție, un dosar în care se fac verificări cu privire la trecerea, în 2013, a unei suprafețe de teren din județul Teleorman din administrarea Apelor Române în administrarea Consiliului Județean Teleorman. Această trecere s-a făcut la momentul respectiv prin adoptarea unei hotărâri de guvern în legătură cu care premierul de atunci, Victor Ponta, a fost audiat, la rândul lui, la DNA, zilele trecute, în calitate de martor.
 
 

Scandalul Shhaideh modifica ordinea de zi a PSD 
 

 

Liviu Dragnea dorea să-și prezinte un raport al mandatului său de președinte al PSD în ședința Comitetului Executiv, dar dacă scandalul Sevil Shhaideh va lua amploare, este clar că ordinea de zi a ședinței PSD se va modifica radical.
 
Sevil Shhaideh este un pion extrem de important în jocul lui Liviu Dragnea
. Shhaideh este ”omul cu banii din Guvern”, bani care se direcționează în teritoriu către liderii PSD și nu de puține ori, Liviu Dragnea este cel care are ultimul cuvânt în ceea ce privește finanțarea primită de oamenii din teritoriu.
 
Pierderea acestui pion extrem de important ar reprezenta o lovitură foarte mare pentru Liviu Dragnea. Pentru liderul PSD va fi greu să găsească un alt om și priceput în administrație și supus total ordinelor venite din Kiseleff.
 
Întrebat recent despre posbilitatea ca Sevil Shhaideh să lase Guvernul pentru Curtea de Conturi, Dragnea a avut o reacție promtă și decisivă: ”Nu, nu se pune problema. Avem nevoie de doamna Shhaideh în Guvern”, a spus liderul PSD.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22