Va fi acuzat Dragnea de abuz în serviciu şi trafic de influență în dosarul Belina?

E.b. | 22.09.2017

Conform comisarul.ro, surse din anturajul fostului premier Victor Ponta susţin că Liviu Dragnea urmează să fie acuzat de trafic de influență și abuz în serviciu.

Pe aceeași temă

 

Este vorba despre dosarul Belina, în care au fost inculpate  de catre procurorii DNA Sevil Shhaideh, vicepremier, si Rovana Plumb.

 

Aceleași surse, scriecomisarul.ro, spun că este posibil ca procurorii DNA să ceară chiar reținerea sa. Ponta ar fi declarat că Dragnea este cel care a inițiat și coordonat redactarea și emiterea celor două hotărâri de Guvern. Grindeanu ar fi confirmat că, atunci când au pescuit împreună, Dragnea se comporta ca si cum ar fi proprietarul de drept al lacului și locului.

 

Dragnea a semnat Nota de Fundamentare la HG 943/2013 

 

Rovana Plumb a semnat Nota de Fundamentare la HG 858/2013

 

CJ Teleorman a dat la TelDrum. TelDrum a dat la Trident 51. Trident 51 a ajuns la Ștefan Valentin Dragnea, băiatul lui Liviu Dragnea, scrie comisaru.ro.

In noiembrie 2013, Executivul condus de premierul Victor Ponta, emite Hotararea de Guvern 943 prin care Insula Belina si Bratul Pavel trec de la Apele Romane la CJ Teleorman, condus la vremea respectiva de Adrian Gadea, care tocmai ii luase locul lui Dragnea. Hotararea este semnata de Ponta si contrasemnata intre altii si de Liviu Dragnea, pe atunci vicepremier.

 

Guvernul si-a motivat transferul prin dorinta CJ Teleorman de a dezvolta turistic zona, prin constructia unui complex turistic şi sportiv, cu hotel, bazine de înot şi pensiuni, o tabără cu plajă. Cel putin asa scrie in nota de fundamentare a HG 943/2013, asumata chiar de Liviu Dragnea - pe atunci vicepremier.

 

Pe data de 16 ianuarie 2014, CJ Teleorman si Teldrum semneaza noile contracte de inchiriere. Compania condusa de fostii colegi de facultate ai lui Liviu Dragnea ajunge astfel sa administreze Lacul Belina si Bratul Pavel, proaspat trecute in ograda judetului. Mentionam ca Tel Drum avea deja suprafete de teren inchiriate aici inca din 2011.

 

In mod ciudat, peste numai doua luni, in martie 2014, Tel Drum solicita Consiliului Judetean dreptul de a cesiona aceste terenuri. Consiliul Judetean, condus la acea vreme de Adrian Gadea, supune solicitarea Teldrum la vot in sedinta din 27 martie. Un consilier judetean ii atrage atentia: "Nouă nu ne este clar, un vot al nostru poate să însemne peste ani o dare cu subsemnatul, o responsabilitate materială."

 

La o luna de zile dupa ce HotNews trimite o cerere extinsa de informatii in baza legii 544, in care solicitam contracte de incheriere, concesiune, expunere de motive, rapoarte de expertiza, acte aditionale etc, Consiliul Judetean Teleorman raspunde pe data de 9 iunie si transmite toate aceste documente in copie.

 

Unul din documente este contractul de cesiune incheiat pe 8 aprilie 2014 intre Tel Drum si firma Trident 51 SRL, care astazi il are ca actionar cu 90% pe Stefan Valentin Dragnea, fiul liderului PSD, Liviu Dragnea. La data incheierii contractului de concesiune cu Teldrum, fiul lui Dragnea nu figura inca actionar in Trident 51 SRL.

 

Stefan Valentin Dragnea a devenit actionar majoritar abia trei ani mai tarziu, in martie 2017.

 

Suprinzator, pe 1 februarie 2017, atunci cand izbucneau protestele publice impotriva lui Liviu Dragnea si a OUG 13, Trident 51 SRL notifica Consiliul Judetean Teleorman ca inceteaza contractul de cesiune cu Tel Drum. In consecinta, Tel Drum revine ca aministrator al domeniului folosit de Liviu Dragnea.

 

In rezumat, Guvernul Ponta, cu semnatura lui Dragnea, trece in noiembrie 2013 lacul Belina de la Apele Romane la CJ Teleorman, de aici lacul ajunge in inchiriere la Tel Drum (firma fostilor colegi ai lui Dragnea) iar dupa doar trei luni lacul este concesionat firmei Trident 51 SRL, care la randul ei intra mai tarziu in proprietatea lui Valentin Stefan Dragnea, fiul sefului PSD.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22