Ilie Năstase, consul onorific al Cehiei în România. Năstase: țara mea nu mi-a oferit șansa

Dora Vulcan | 23.09.2017

Fostul mare tenismen român Ilie Năstase va fi consul onorific al Cehiei în România, anunţă ministrul ceh de Externe, Lubomir Zaoralek, fostul tenismen român declarându-se onorat de iniţiativă, anunță agenția Associated Press, preluată de Mediafax.

Pe aceeași temă

 

 

 După o întrevedere care a avut loc vineri, Lubomir Zaoralek a declarat că Ilie Năstase a acceptat să devină consul onorific al Cehiei în România, urmând să aibă biroul în Constanţa, transmite Mediafax.

 

"Este o mare onoare. Ţara mea nu mi-a oferit această şansă, dar dumneavoastră mi-aţi oferit-o şi apreciez acest lucru", s-a plâns Năstase, citat de agenţia Associated Press.

 

Ilie Năstase, în vârstă de 71 de ani, a fost suspendat în iulie de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) până pe 31 decembrie 2020, în urma incidentelor de la meciul dintre România şi Marea Britanie, din Fed Cup.

 

"Am încredere în domnul Năstase. (În diplomaţie) trebuie să cântărim bine cuvintele, dar cred că domnul Năstase este conştient în totalitate de acest lucru. Sunt convins că transferul său din sport în diplomaţie va fi încununat de succes, întrucât îl văd ca fiind o persoană care îşi dă seama de responsabilitatea pe care o are în noua funcţie", a spus Lubomir Zaoralek, care se declară un fan al tenisului.

 

 

foto, prosport.ro

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22