Atac cu acid la Londra. Mai multe persoane au fost rănite. Agresorul, arestat

E.b. | 24.09.2017

Cel puțin cinci persoane au fost rănite sâmbătă într-un atac cu acid în estul Londrei, au anunțat serviciile medicale de urgență și poliția care a arestat un suspect și a îndepărtat pista teroristă, transmite AFP.

Pe aceeași temă

 

 

Forțele de ordine au fost chemate în jurul orelor 20.00 (19.00 GMT) la Stratford Centre, un centru comercial din apropierea Stadionului Olimpic din Londra, după ce le-a fost semnalat că un grup de tineri răspândesc o "substanță nocivă", conform AFP, preluată de Agerpres.

 

Pe Twitter, urgențele medicale de la London Ambulance Service au scris că acordă îngrijiri "la cel puțin cinci pacienți".

 

La rândul său, poliția a anunțat că a arestat un bărbat.

 

Numărul atacurilor cu acid a crescut semnificativ în ultimele luni. Anul trecut, la Londra au fost înregistrate 431 de astfel de cazuri, reamintește AFP

 

 

Cel puţin persoane au fost rănite la Londra, sâmbătă seară, după ce au fost atacate cu o substanţă periculoasă, posibil acid, în apropierea unui centru comercial, relata presa britanică.

 

Incidentul a avut loc în apropierea centrului comercial Westfield, din estul Londrei, şi nu se consideră că ar fi legat de terorism.

 

"Câteva persoane au fost rănite în diverse locuri din zona centrului comercial. Credem că este vorba de şase persoane. Aşteptăm să aflăm detalii", a anunţat Poliţia Metropolitană londoneză, într-un comunicat.

 

Poliţiştii s-au prezentat la faţa locului după ce li s-a semnalat că un grup de bărbaţi ataca oamenii pulverizând o substanţă periculoasă.

 

Un martor, Hossen, în vârstă de 28 de ani, a declarat pentru The Guardian că a văzut o victimă alergând către toaleta unui restaurant fast food pentru "a-şi spăla acidul de pe faţă". conform News.ro.

 

Paul Gibson, reprezentant al serviciului de ambulanţă, a spus că la locul incidentului au fost trataţi cel puţin cinci pacienţi şi alţi trei răniţi au fost transportaţi la spital.

 

Un bărbat a fost arestat, fiind suspectat de vătămări corporale grave.

 

În ultimele luni, în Marea Britanie au avut loc mai multe atacuri cu acid. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22