Inspecția Judiciară îi cercetează disciplinar pe Kovesi, Marius Iacob și Gheorghe Popovici

Dora Vulcan | 25.09.2017

Inspecția Judiciară a anunțat că a dispus începerea cercetării disciplinare față de șefa DNA Laura Codruța Koveși, Marius Iacob, procuror șef adjunct al DNA, și Gheorghe Popovici, procuror sef al secției de urmărire penală a DNA, dupa plângerile făcute de procurorii revocați Iorga Moraru și Doru Țuluș.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

"Apreciind ca exista indiciile savarsirii unor abateri disciplinare, inspectorii judiciari au dispus inceperea cercetarii disciplinare fata de procurorii Laura Codruta Kovesi, procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Marius Iacob, procuror sef adjunct al DNA, si Gheorghe Popovici, procuror sef sectie la DNA", se arata intr-un raspuns al Inspectiei Judiciare, la cererea site-ului luju.ro.

 

Pe 29 iunie, sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a transmis Sectiei pentru procurori a CSM cererea de avizare a revocarii din functia de procuror DNA a Mihaielei Iorga Moraru, pe motiv ca aceasta nu a inregistrat un denunt in conformitate cu dispozitiile legale si nu l-a prezentat spre repartizare procurorului sef al sectiei din care facea parte. Neprezentarea denuntului a avut drept consecinta imposibilitatea aplicarii unor dispozitii procesual penale in raport cu persoane cercetate, a aratat procurorul sef al DNA.

 

De asemenea, Kovesi a cerut si revocarea din functia de procuror DNA a lui Doru Florin Tulus "pentru existenta unei suspiciuni rezonabile ca impartialitatea sa este afectata, avand in vedere ca a solutionat dosare penale in care era implicata o persoana cu care avea raporturi civile".

 

Pe 4 iulie, Sectia pentru procurori a CSM a dat aviz pentru revocarea din functie a procurorilor DNA Doru Tulus si Mihaiela Moraru Iorga.

 

In 14 septembrie, Consiliul Superior al Magistraturii a respins contestatiile formulate de procurorii Doru Tulus si Mihaiela Moraru Iorga impotriva deciziei de revocare a acestora din functiile de procurori in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie.

 

In schimb, CSM a admis contestatia Mihaielei Moraru Iorga fata de decizia prin care s-a stabilit ca aceasta sa isi continue activitatea de procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22