Iohannis: Condamnații penal nu au ce căuta în vârful statului. E nevoie de implicare civică

Dora Vulcan | 26.09.2017

Iohannis aminitește că a spus mereu că ”ar fi foarte grav" ca persoane condamnate penal sa ajunga in conducerea statului, dar "acest lucru s-a intamplat" iar acum este nevoie de "o implicare civica maxima". El a precizat că decarația sa nu presupune că ar chema oamenii la proteste.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Inaintea de alegerile prezidentiale, "am atras atentia in repetate randuri alegatorii ca ar fi foarte grav ca persoane condamnate sau judecate penali, pe care ii numesc generic penali, sa ajunga in conducerea statului, pentru ca automat apare o presiune imensa asupra justitiei. Iata ca acest lucru s-a intamplat", a spus Iohannis, intr-o discutie cu ziaristii la Palatul Cotroceni.

 

 

In aceste conditii, "este nevoie de o implicare civica maxima, este nevoie ca toti cei care doresc o Romanie stat de drept si justitie independenta sa se anunte si sa isi spuna opinia", considera Klaus Iohannis.

 

 

"Nu putem sa nu constatam ca de la alegeri incoace un numar impresionant de politicieni se ocupa cu a ataca justitia, procurorii, procedurile din justitie, inducand in populatie impresia ca justitia nu functioneaza. S-a putut constata foarte usor ca mai multi din acesti politicieni influenti sunt condamnati penali, fie in curs de a fi judecati penal fie sunt urmariti penal", a continuat presedintele.

 

Seful statului a subliniat insa ca nu e vorba de o chemare la proteste. "Nu doresc prin asta sa se creeze impresia ca vreau sa chem oamenii sa protesteze, dar o societate sanatoasa e obligata sa discute public aceste chestiuni fiindca ele ne afecteaza in definitiv pe toti", a explicat Klaus Iohannis.

 

 

captură Digi 24

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22