Sfârşitul lumii vine toamna aceasta în spectacolul „DORIAN”

Fara Autor | 27.09.2017

2017 / 09 / 30

Pe aceeași temă

După aproape un an de la premieră, spectacolul de dans contemporan DORIAN revine în această toamnă cu 3 reprezentaţii la Teatrul Odeon, prima dintre ele programată pe 30 septembrie, iar apoi, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru, unde spectacolul face parte din selecţia oficială, pe 22 şi 23 octombrie.

 

Produs de Asociaţia Culturală Control N, spectacolul DORIAN pleacă de la o premisă, pe cât de absurdă, pe atât de puternică şi de imposibil de ocolit: sfârşitul lumii va veni în 24 de ore. Spectacolul îl urmăreşte pe Dorian, un bărbat care îşi trăieşte viaţa singuratică de zi cu zi între biroul său dintr-o corporaţie şi pereţii apartamentului său. Pe 5 octombrie 2016, la ora 8:00, află că în 24 de ore va veni sfârşitul lumii. Hotărăşte să îşi trăiască ultimele momente de viaţă închis în apartamentul său, trecând de la rutină la panică şi ajungând până la linişte şi acceptare – acceptarea unui trecut complicat, un prezent incert şi un viitor apocaliptic. Spectacolul este construit pe juxtapunerea dansului contemporan cu proiecţii multimedia. Jocul creat între mişcarea fizică, reală, concretă, construită sub ochii spectatorului şi imaginile surprinse în proiecţiile video va duce către descoperirea trecutului şi prezentului din viaţa lui Dorian.

 

DORIAN este construit în jurul unui singur actor-dansator: George Albert Costea.

Oana Răsuceanu semnează conceptul, regia şi coregrafia spectacolului, regizorul Iulia Rugină, alături de Adrian Câmpean, Dan Adrian Ionescu şi Mizdan, proiecţiile multimedia, iar Mihai Dobre semnează muzica originală a spectacolului.

 

După premiera din toamna anului trecut, spectacolul DORIAN s-a jucat în Bucureşti la Teatrul UNTEATRU şi Teatrul ODEON, în Timişoara la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”, în Craiova la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” şi în Ploieşti la Teatrul „Toma Caragiu”.

 

Mai multe detalii despre spectacol şi următoarele reprezentaţii sunt disponibile pe www.controln.ro sau pe www.teatrul-odeon.ro/stagiune/program.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22