Irina Socol despre Ana-Maria Pătru: sub masca victimizării, intoxică opinia publică

Dora Vulcan | 28.09.2017

Atacată în urmă cu o zi de fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Pătru că s-ar afla la baza anchetării sale într-un nou dosar la DNA Ploieşti, fondatoarea Siveco spune că "niciuna din afirmatiile dumneaei nu este adevarata".

Pe aceeași temă

 

 

 

 Irina Socol o acuza pe Ana Maria Patru ca i-ar fi trimis doua scrisori din arest in care ii cerea "remiterea unei sume consistente de bani, de 300.000 euro" si ca "a formulat doua denunturi in care a ales sa spuna adevarul despre faptele dumneaei doar pe jumatate", pentru "a beneficia de reducerea la jumatate a unei eventuale pedepse".

 

Irina Socol mai scrie despre Ana Maria Patru ca "investigatia efectuata a scos la iveala faptul ca dna. Patru a pretins si primit sume mari de bani, de la mine, pe care a sustinut ca le remite mai departe altor persoane, iar in realitate acele sume de bani au ramas in posesia sa, achizitionandu-si imobile la mare, la munte sau in Bucuresti."

 

"Faptul ca dna. Patru a incercat sa evite tragerea la raspundere penala facand un denunt mincinos este problema dansei. Am raspuns tuturor intrebarilor care mi s-au pus si am facut testul poligraf, pe care dna. Patru l-a refuzat.  Sub masca victimizarii, dna. Patru intoxica opinia publica si propaga afirmatii mincinoase, in loc sa explice provenienta unor bunuri de circa 1.000.000 euro", mai scrie Socol.

 

Ana Maria Patru a venit ieri dimineata la sediul DNA insotita de avocat si a afirmat ca a fost chemata in calitate de suspect intr-un dosar care are legatura cu Irina Socol, fondatoarea Siveco, pe care nu il cunoaste exact, dar il banuieste. In cursul zilei de ieri, DNA a anuntat ca Patru este urmarita penal intr-un nou dosar, pentru trafic de influenta, spalare a banilor si inducerea in eroare a organelor judiciare.

 

Ana Maria Patru este cercetata sub control judiciar in nou dosar, in care este acuzata de procurorii anticoruptie ca ar fi pretins de la reprezentantii unei firme de software suma de 1 milion de euro, lasand sa se creada ca are influenta asupra directorului unei institutii publice cu atributii de control si ca a promis ca-l va determina pe acesta sa solutioneze in mod favorabil o investigatie care privea firma de software.

 

In decembrie 2016, Ana Maria Patru a fost trimisa in judecata de DNA Ploiesti intr-un alt dosar, sub acuzatia ca a primit mita de la firma Siveco, constand in contravaloarea unui apartament si a unui autovehiculm, pentru a asigura derularea in bune conditii a unor contracte pe care compania le avea cu AEP.

 

 

 

Postarea integrala a Irinei Socol pe Facebook:

 

"Cu regret constat ca exista persoane care nu pot sa traiasca decat intr-un permanent circ ieftin. Dna. Ana Maria Patru oscileaza in a ma numi cand prietena, cand parte a unei conspiratii. Niciuna din afirmatiile dumneaei nu este adevarata. In primul rand, nu a fost niciodata o relatie de prietenie intre mine si doamna Ana Maria Patru. De la cei pe care ii numesti prieteni nu ceri foloase necuvenite. Nu ceri in mod repetat. Si nu cu amenintari ca, fara a-ti da bani, soarta acelora pe care tu ii numesti prieteni va fi crunta.

 

Cu privire la ancheta in cadrul careia a fost chemata azi, 27.09.2017, la DNA Ploiesti, in loc sa spuna adevarul, dna. Patru a ales sa furnizeze informatii false pentru a induce in eroare jurnalistii si observatorii vietii publice.

 

Eu va pot spune urmatoarele lucruri adevarate, de a caror corectitudine sunt sigura ca toti cei care privesc acest subiect se vor convinge pe parcurs:

 

- Dna. Ana Maria Patru mi-a trimis din arest 2 scrisori in care imi solicita ajutorul constand in remiterea unei sume consistente de bani, de 300.000 euro, precum si rugamintea de a declara adevarul in legatura cu doua denunturi pe care, din proprie initiativa, a dorit sa le faca pentru a beneficia de reducerea la jumatate a unei eventuale pedepse pe care ar fi putut sa o primeasca in primul dosar in care era cercetata.

 

- In acest context, dna. Patru a formulat 2 denunturi in care a ales sa spuna adevarul despre faptele dumneaei doar pe jumatate, doar cat a crezut domnia sa ca ii poate ajuta pentru obtinerea articolului 19, care reglementeaza reducerea pedepsei la jumatate, in cazul formularii unui denunt.

 

- Din nefericire pentru domnia sa, investigatia efectuata a scos la iveala faptul ca dna. Patru a pretins si primit sume mari de bani, de la mine, pe care a sustinut ca le remite mai departe altor persoane, iar in realitate acele sume de bani au ramas in posesia sa, achizitionandu-si imobile la mare, la munte sau in Bucuresti.

 

Faptul ca dna. Patru a incercat sa evite tragerea la raspundere penala facand un denunt mincinos este problema dansei. Am raspuns tuturor intrebarilor care mi s-au pus si am facut testul poligraf, pe care dna. Patru l-a refuzat.

 

Sub masca victimizarii, dna. Patru intoxica opinia publica si propaga afirmatii mincinoase, in loc sa explice provenienta unor bunuri de circa 1.000.000 euro.

 

Va mai pot spune ca nu as fi avut aceasta pozitie publica daca dna. Patru s-ar fi pastrat in limitele decentei.

 

Va multumesc,

Irina Socol"

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22