Toader, replică lui Lazăr: nu cred că va fi aviz negativ, că nu se dă în bloc pe proiect

Dora Vulcan | 28.09.2017

Ministrul Tudorel Toader spune că proiectul său de reformă a legilor Justiţiei nu are cum să primească un aviz negativ din partea Consiliului, pentru că nu se analizează în bloc ci fiecare iniţiativă legislativă în parte.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Intrebat cum comenteaza declaratia data de procurorul general Augustin Lazar, care a spus ca, probabil, CSM va da un aviz negativ, Toader a replicat: "Va fi negativ si in legatura cu multele propuneri pe care le-am retinut in proiectul de lege, propuneri venite de la CSM? Eu nu as fi sigur, pentru ca avizul nu se da in bloc pe proiectul de lege, avizul se da pe fiecare solutie legislativa in parte. Prin urmare, la Legea 317 privind organizarea si functionarea CSM, am retinut majoritatea propunerilor formulate de CSM. Sa nu imi spuneti ca, astazi, CSM va fi impotriva solutiilor propuse de CSM. Sunt trei legi fundamentale care reglementeaza activitatea din Justitie. Se va da aviz pe fiecare articol, pe fiecare solutie in parte si nu pe lege in ansamblul ei."

 

 

Lazăr la CSM: Proiectul de modificare a legilor Justiţiei ar trebui să primească aviz negativ

 

Procurorul general Augustin Lazar a declarat, joi, înainte de şedinţa CSM, ca proiectul de modificare a legilor Justitiei ar trebui sa primeasca aviz negativ din partea CSM, după ce a fost criticat atat de magistrati, cat si de expertii Comisiei Europene. 

 

 

"Este o zi importanta deoarece Consiliul Superior al Magistraturii analizeaza proiectul privind legile Justitiei. Este evident ca proiectul a fost criticat de colegii nostri magistrati, a fost criticat de expertii Comisiei Europene si, in mod normal, ar trebui sa avem un aviz negativ, asta in conditiile in care dorim sa se ridice monitorizarea MCV", a afirmat Augustin Lazar, citat de Agerpres.

 

Plenul CSM ia in discutie joi proiectul de modificare a legilor Justitiei si urmeaza sa emita un aviz consultativ.

 

Pe 31 august, CSM anunta ca va da un aviz pe proiectul MJ de modificare a legilor Justitiei in ultima saptamana a lunii septembrie, dupa ce va consulta instantele, parchetele, Institutul National al Magistraturii, Scoala Nationala de Grefieri, Inspectia Judiciara, precum si asociatiile profesionale ale judecatorilor si procurorilor.

 

Pe 30 august, Ministerul Justitiei a publicat proiectul de modificare a legilor Justitiei, trimis pentru avizare la CSM de ministrul Tudorel Toader.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22