Tăriceanu, la criticile lui Iohannis despre miniştrii cu probleme penale: se crede Duhul Sfânt

Dora Vulcan | 28.09.2017

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat joi un nou atac, extrem de dur, la șeful statului, în contextul declarațiilor lui Klaus Iohannis despre membrii Guvernului care ar trebui să facă un pas înapoi când au probleme cu legea, așa cum este cazul miniștrilor Sevil Shhaideh și Rovana Plumb.

Pe aceeași temă

 

 

 La Parlament, șeful ALDE a fost întrebat de jurnaliști despre declarațiile președintelui Klaus Iohannis, potrivit cărora „într-un stat de drept, persoanele urmărite penal, judecate penal, condamnate penal nu trebuie să fie în conducerea statului”.

 

„Când aud declarațiile astea, am de multe ori senzația că printre noi - am o revelație așa - s-a coborât Duhul Sfânt și care ne dă nouă sfaturi, păcătoșilor. Noi, păcătoșii, suntem oamenii politici, iar Duhul Sfânt ne dă sfaturi. Cred că președintele uită că este la fel de om politic ca și noi toți. Al doilea lucru pe care îl uită este că funcționează în dreptul fiecăruia, și în dreptul domniei sale, prezumția de nevinovăție, de care s-a bucurat când a fost ales președinte al României”, a răspuns Tăriceanu.

 

Șeful ALDE a mai spus că, „până una, alta”, în cazul vicepremierului Sevil Shhaideh „împotriva ei nu sunt formulate acuzații” și „nu există nicio cerere de începere a urmăririi penale”. „Deci, pentru ce să-și dea demisia?”, i-a întrebat Tăriceanu pe jurnaliști.

 

Șeful Senatului ignoră însă faptul că DNA a început deja urmărirea penală împotriva lui Sevil Shhaideh, pe care a acuzat-o de abuz în serviciu, pentru fapte comise când era secretar de stat.

 

 

 

Declaraţia lui Tăriceanu

 

”Când aud declarațiile astea am de multe ori senzația, am așa o revelație, că printre noi s-a pogorât Duhul Sfânt, care ne dă nouă sfaturi păcătoșilor. Noi, păcătoșii, suntem oamenii politici.

 

Cred că președintele uită că este la fel de om politic ca noi toți. Dumnealui uită că a beneficiat de prezumția de nevinovăție când a fost ales și până la urmă de ce să fi demisionat Sevil Shhaideh?

 

Dumneaei beneficiază de prezumția de nevinovăție, la fel cum a beneficiat și președintele Iohannis. 

 

În aceste condiții, ne-am putea trezi în situația în care fiecare ministru ar putea fi anchetat de DNA pentru hotărârile pe care le ia și ne-am putea afla în situația în care primul ministru ar fi nevoit să demisioneze, ceea ce cred că i-ar plăcea foarte mult domnului președinte. 

 

Dacă până mai ieri, alaltăieri mai aveam un dubiu, astăzi am convingerea că președintele vrea instaurarea unui Guvern de tehnocrați, că se apropie cu pași repezi alegerile din 2019. 

 

Președintele sapă cu râvnă la fundația acestui Guvern și nădăjduiește să-l dea jos. 

 

Președintele se face că nu vede! Dar el vede, aude și știe ce se întâmplă la CSM. Președintele se face că nu vede că cei de la CSM mai aveau puțin să-și scoată ochii, dar dumnealui își exprimă în continuare încrederea în CSM. 

 

Președintele face o mare greșeală pentru că își dezvăluie mult prea rapid planurile și bănuiesc că își imaginează că noi ceilalți o să înghițim poveștile pe care ni le livrează”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

 

 

 

El a exclus orice comunicare cu şeful statului

 

 

„Să știți că și eu am dorit același lucru (c.n. o cooperare). În condițiile actuale, eu stau și mă întreb dacă mai este posibilă o colaborare cu președintele, care nu urmărește decât destabilizarea instituțiilor democratic alese, a Guvernului, a majorității. Adică, clar! Am să mă rezum la obligațiile constituționale, dar discuții politice...m-am lămurit. Cred că am făcut bine că am luat decizia pe care am luat-o atunci, când m-a invitat la așa-zisele discuții după alegeri.”, a mai spus Tăriceanu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22