RFI România aduce radioul în liceu

Fara Autor | 28.09.2017

Pe aceeași temă

Vineri, 29 septembrie, de la ora 10 începe seria de patru emisiuni speciale Zebra găzduite de licee tehnice din capitală. Prima ediție are loc la Colegiul Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice „Ioan N. Socolescu“ în cadrul inedit al sălii de clasă.

 

Proiectul La școală cu Zebra își propune să abordeze dimensiunea urban-culturală și importanța mediului în viața cotidiană și să încurajeze dialogul dintre elevi și invitați. Liceenii vor asista la toate etapele de realizare și difuzare a emisiunii radio din studioul mobil instalat in liceu si vor fi co-producatorii emisiunii realizate de Mihaela Dedeoglu.

 

Participă personalități reprezentative pentru viața culturală românească, pentru implicarea lor în proiecte de sustenabilitate a mediului înconjurător și reprezentanți ai domeniilor profesionale specifice liceului.

 

Invitații vor pune într-o nouă perspectivă rolul autoeducației, responsabilitatea pe care fiecare tânăr o are față de viitor și vor discuta despre cum trebuie să se raporteze tinerii la un produs cultural, fie că e vorba de o clădire nouă în cartierul în care locuiesc, alegerea unui spectacol, vizionarea unui film sau a unei emisiuni de televiziune.

 

Cu Zebra la școală este un proiect cultural cu si despre liceeni în cadrul Programului cultural  București, Oraș participativ  finantat de catre Primăria Capitalei prin ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

 

 

Despre RFI Romania

RFI România rămâne o voce a analizei critice de calitate şi a dezbaterii autentice. Programele  în limba română, difuzate în fiecare zi de la ora 7 până la ora 20, sunt concepute și realizate în comun de două redacții, una la București și alta la Paris. Știrile RFI România prezintă  actualitatea într-un mod  imparțial și serios printr-o abordare atentă, echilibrată, care pune accentul pe verificarea informațiilor și punerea lor în context. 

RFI Romania poate fi ascultat în FM la București, Iași, Craiova, Cluj-Napoca, Sibiu, Timișoara şi Chișinău. Alte 60 de posturi de radio locale din țară preiau o parte din programe. Emisiunile pot fi ascultate in direct sau podcast si pe www.rfi.ro .

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22