Ministrul Tudorel Toader se pune rău și cu ambasadorul SUA: „Nu e jurist, nu cunoaște”

I.g. | 29.09.2017

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, spune ca ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm, nu este jurist si nu cunoaste mecanismele statului de drept din Romania. Afirmația a fost făcută în timpul emisiunii „Sinteza zilei” de joi, de la Antena 3, după ce diplomatul american și-a exprimat, tot joi, ingrijorarile administratiei SUA fata de propunerile de modificare a Legilor Justitiei.

Pe aceeași temă

 

 


Ministrul Justitiei a spus ca a avut, in total, trei intalniri cu ambasadorul SUA la Bucuresti, intalniri care s-au desfasurat la sediul Ministerului Justitiei, la solicitarea diplomatului american, iar dupa ultima intrevedere a fost transmis un comunicat de presa comun, in timp ce ambasadorul a avut o "declaratie pozitiva".



"Faptul ca astazi a dat o declaratie cu un continut relativ diferit iarasi nu comentez eu (...) Ambasadorul Statelor Unite nu este jurist si cred, afirm, in deplina cunostinta de cauza, ca nu cunoaste mecanismele statului de drept din Romania, reglajul, arhitectura autoritatilor din Romania si atunci cred ca e greu sa integrezi o propunere de modificare intr-un context legislativ pe care nu il cunosti", a spus Tudorel Toader, joi seara, la Antena 3.


Ministrul este convins ca, in urma formei finale a proiectului de lege, ambasadorul SUA si alti ambasadori cu care a vorbit vor vedea ca nu are nicio agenda ascunsa si ca propunerile vor fi in acord cu standardele europene, cu Constitutia si cu standardele Comisiei de la Venetia.
 

Ambasadorul Hans Klemm a declarat anterior, tot joi, ca Statele Unite sunt ingrijorate ca propunerile ministrului Tudorel Toader pentru reforma Justitiei ar putea intoarce Romania din drumul pe care l-a parcurs pana acum, de model in regiune pentru lupta anticoruptie: "Statele Unite cred ca Romania a facut niste pasi foarte importanti pentru a asigura independenta Justitiei si a activitatii procurorilor si, desigur, in termeniu mai largi, in educatie si asa mai departe. Spun ca Romania s-a transformat intr-un model in aceasta regiune si pentru mine a fost un exemplu personal, dar ne dorim ca Romania sa ramana pe acest traseu, acest traseu care a fost stabilit in urma cu 14-15 ani (...) Dar suntem ingrijorati ca aceste propuneri ar putea sa intoarca Romania din drum", a spus, joi, Hans Klemm.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22