AZIR nu acceptă intimidarea presei independente prin intervenții publice batjocoritoare

E.b. | 29.09.2017

Asociația Ziariștilor Independenți din România (AZIR), secția română a Asociației Jurnaliștilor Europeni-AEJ constată cu îngrijorare atacul concertat al partidelor politice aflate la guvernare la presa independentă.

Pe aceeași temă

 

 

Prin intervențiile publice batjocoritoare ale unor lideri politici și mai cu seamă prin insinuările unui fost angajat SRI în privința „agenților acoperiți” din presă, credibilitatea mass-media este grav afectată. Declarațiile publice recente ale ofițerului SRI în rezervă, Daniel Dragomir, cercetat penal, la adresa jurnaliștilor Dan Tăpălagă, Cristian Turturică, Sorina Matei, fără nicio dovadă reală, se adaugă campaniei de decredibilizare a vocilor critice din mass-media, inițiată de politicieni și susținută de companii de presă conectate politic. Inducerea de suspiciuni nefondate aduce un prejudiciu întregii comunități mediatice din România, arată AZIR.


Conform Comitetul executiv, AZIR se va adresa instituțiilor europene de resort și tuturor organismelor la care România este parteneră sau afiliată, pentru a semnala fenomenul de încălcare a libertății presei prin intimidarea jurnaliștilor onești și prin stigmatizarea presei independente.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22