Catalonia, greva generalizată pentru recunoaşterea referendumului de independenţă

Dora Vulcan | 03.10.2017

Catalonia este in grevă de marţi. Protestează, astfel, faţă de refuzul Madridului de a recunoaşte referendumul de independenţă inclusiv FC Barcelona şi Sagrada Familia. Sunt denunţate violenţele de duminică ale poliţiei spaniole.

Pe aceeași temă

 

 

Mobilizarea, făcută sub sloganul "Paralizaţi ţara" are loc la doua zile de la organizarea unui referendum de autodeterminare interzis in regiune si pe care statul a incercat sa-l impiedice prin interventii brutale ale fortelor de ordine in birourile de vot. Scrutinul, la care au participat numerosi catalani a deschis cea mai profunda criza politica traversata de Spania de la revenirea la democratie, in 1977, transmite Hotnews.ro care citează AFP şi Reuters.

 

 

Liderii Cataloniei, o regiune de marimea Belgiei unde traiesc 16% dintre cetatenii Spaniei, au anuntat ca vor sa declare unilateral independenta odata cu confirmarea victoriei pentru "Da", in conditiile in care rezultatele inca definitive indica un scor de 90% pentru autodeterminare.  

 

 

Dupa violentele de duminica, sindicatele, asociatiile si partidele care promoveaza independenta au convocat aceasta greva "politica".

 

 

Greva este prevazuta in portul Barcelona, in universitatile publice, in transporturi, la Muzeul de arta contemporana, in randul angajatilor de la Opera si chiar de la faimoasa Sagrada Familia. Statiile de metrou, de obicei foarte aglomerate, pareau parasite.

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22