România liberă: Kovesi și Coldea ar putea fi audiaţi de Comisia de anchetă a arhivei SIPA

E.b. | 04.10.2017

Comisia de anchetă pentru arhiva SIPA intenţionează să îi audieze pe foştii miniştri ai Justiţiei, procurorul general şi şefi ai SRI din 2005 şi până în prezent, printre aceştia numărându-se fostul director adjunct al SRI, Florian Coldea, şi Laura Codruţa Kovesi, procuror general între 2006-2012.

Pe aceeași temă

  

”De principiu eu aş vrea să invităm toate persoanele care au avut funcţii publice şi care mai au din 2004 până în prezent, din 2005 de fapt, că atunci s-a luat decizia desfiinţării SIPA, în Ministerul Justiţiei, în SIPA, în DGPA, miniştri Justiţiei - Macovei, Chiuariu, Predoiu, Cazanciuc, Corlăţean chiar şi Ponta, dacă are cunoştinţă de ceva, pentru că a avut şi el o perioadă de interimat la Ministerul Justiţiei. (...)

 

În principiu aş vrea să îi invităm pe miniştri Justiţiei, secretarii de stat care au avut atribuţii, procurorul general dacă e cazul, secretarul general al MJ, secretarii generali adjuncţi, pe tot parcursul”, a declarat Şerban Nicolae, conform România liberă.

 

El a admis că lista persoanelor pe care ar urma să le invite la audieri este lungă, dar a ţinut să spună că vor fi unele persoane care vor declara că nu au avut niciun fel de atribuţii sau că au avut un interval de activitate mult prea scurt.

 

De asemenea, Şerban Nicolae a spus că membrii comisiei tre buie să analizeze şi eventualele incidente de Securitate.

 

La rândul său, deputatul PMP Robert Turcescu a cerut efectuarea unei vizite la sediul unde a fost depozitată arhiva SIPA.

 

CITESTE TOT ARTICOLUL

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22