Omul famigliei Firea-Pandele pus să gestioneze afacerile petroliere offshore de la Marea Neagră

Dora Vulcan | 04.10.2017

Premierul Tudose l-a numit marti pe Iulian Cliseru in functia de vicepresedinte al institutiei care va gestiona exploatarile de gaze si petrol din Marea Neagra. Iulian Cliseru este soţul Speranţei Cliseru, mâna dreaptă a ambilor primari, fost prefect de Ilfov.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Iulian Cliseru este sotul Sperantei Cliseru, un personaj-cheie in Bucuresti si Voluntari, cureaua de legatura intre primarii Gabriela Firea si Florentin Pandele. Speranta Cliseru a fost multa vreme mana dreapta a lui Pandele, iar de cand sotia acestuia a castigat Primaria Bucuresti, aceasta a devenit extrem de influenta in Capitala. Speranta Cliseru a confirmat pentru HotNews.ro ca sotul a fost numit in functia de vicepresedinte al Autoritatii Competente de Reglementare a Operatiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagra.

 

Decizia premierului de numire a lui Iulian Cliseru ca vicepresedinte al Autoritatii Competente de Reglementare a Operatiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagra a fost publicata in Monitorul Oficial marti seara. Decizia e contrasemnata de Secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc.

 

Speranta Cliseru, consilierul personal al primarului Gabriela Firea, este membru in consiliul de administratie al urmatoarelor companii infiintate de Primaria Capitalei:

- Compania Municipala Paza si Securitate Bucuresti S.A.

- Compania Municipala Dezvoltare Durabila Bucuresti SA

 

In plus, Speranta Cliseru a fost numita in luna august administrator provizoriu in Consiliul de Administratie al RATB.

 

 

 Speranta Cliseru a fost pana de curand administratorul public al Orasului Voluntari, mana dreapta a primarului Florentin Pandele,  dar a lucrat si in domeniul privat.

 

Data nasterii: 09.04.1962

 

Experienta profesionala

 

- Green City Voluntari S.A. - Director general iunie 2015 - octombrie 2015

 

- Institutia Primarului Orasului Voluntari, Director executiv 2013 - iunie 2015

 

- Institutia Prefectului Judetului Ilfov, Prefect 2013-2014

 

- Institutia Primarului Voluntari- Director ex. adj. 2013

 

- Cabinet Senator Firea Gabriela, Consilier parlamentar 2012-2013

 

- Institutia Primarului Voluntari, Administrator Public (contract de management) ; Bd Voluntari nr 74, Voluntari, Jud. Ilfov, in perioada 2011-2012

 

- Institutia Primarului Voluntari, Director executiv; Bd Voluntari nr 74, Voluntari, Jud. Ilfov, in perioada 2004-2011

 

- Isverna Prod SRL, Director comercial in perioada 2003-2004

 

- SC Cuget Liber Poligraf SA (trust de presa) Director General; IC Bratianu nr 15, Constanta, in perioada: 2001-2002

 

- Histria Shipmanagement SRL, Manager Comercial, 2000-2001

 

- CNM Petromin SA, Director Comercial, Incinta Port Poarta 2 Constanta, in perioada: 1997-1999

 

- Petroerm Shipmanagement Ltd, Piraeus, Grecia, Manager Comercial, 1995-1997 (contract de detasare)

 

- CNM Petromin SA, Sef Serviciu Cooperare internationala, Incinta Port Poarta 2 Constanta, in perioada:1992-1995

 

- Primaria Oras Eforie, Inspector de specialitate Control Comercial 1991-1992

 

- Societatea de Constructii Hidrotehnice Cernavoda, economist, 1990-1991

 

- Intreprinderea Miniera Dobrogea Constanta, economist, 1986-1990

 

- Manager Proiect: "Eficienta in Primaria Voluntari" , PHARE RO 2002/000-586.03.02, derulat in perioada 2005-2006

 

- Manager Proiect: "Pasaj suprateran Pipera-Tunari", PHARE RO 2004-016-772.04.01.01.01.10, derulat in perioada 2006-2009

 

- Manager proiect: "Actualizarea Strategiei de dezvoltare a orasului Voluntari" , PO- DCA, cod SMIS : 12692, derulat in 2011

 

Educatie si formare

 

- Universitatea Nationala de Aparare Carol I - Colegiul National de Aparare Program postuniversitar de formare si dezvoltare profesionala continua "Securitate si buna guvernare", certificat de atestare a competentelor profesionale obtinut in luna decembrie 2013

 

- Universitatea Maritima Constanta, Facultatea de Navigatie si Transport Naval, specializ. Legislatie Maritima, Diploma de Master - 2002

 

- Cambridge Academy of Transport, Cambridge, U.K., Curs Postuniversitar, Anatomy of Ship Finance, iulie 2009

 

- Academia de Studii Economice-Bucuresti, Facultatea de Comert, Diploma de Licenta, nota 9; anul absolvirii 1986

 

- Colegiul National de Informatica "Mircea cel Batran" Constanta, Diploma de Bacalaureat, media 9.66; anul absolvirii 1981

 

 

 

Iulian Cliseru, proaspat numit la conducerea Autoritatii pentru Operatiuni Offshore, a fost angajat in ultimii ani ca inginer-sef la o companie daneza de transport maritim (Rederiet A.P. Moeller A.S.).

 

Potrivit ultimei declaratii de avere a Sperantei Cliseru, ea detine impreuna cu sotul sau 7 terenuri (din care 3 in Bucuresti), 5 imobile (4 in Bucuresti), conturi de 125.000 de euro si doua automobile (Mercedes si Renault).

 

Autoritatea Competenta de Reglementare a Operatiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagra, infiintata in 2016, trebuie sa supravegheze respectarea dispozitiilor legale de catre operatori si proprietari, inclusiv inspectii, control, investigari si masuri de punere in aplicare.

 

Rolul institutiei este unul esential in exploatarea zacamintelor uriase de gaze naturale descoperite in Marea Neagra

 

 

 

În aceeaşi zi, Gigi Dragomir, cu experienta zero in domeniu, pus de Tudose sa gestioneze aurul si petrolul

 

 

Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM), o institutie esentiala care gestioneaza resursele de gaze, petrol si minereuri, are un nou sef: Gigi Dragomir (50 ani).

 

 

El este o persoana cu zero experienta in domeniuGigi Dragomir este inspector in cadrul Administratiei Judeteane a Finantelor Publice Ilfov. In ultimii ani, a participat la concursuri ANAF pentru o serie de posturi, insa le-a picat. Pana sa ajunga inspector fiscal, a lucrat pentru o serie de firme care se ocupa de comertul si distributia de produse alimentare, conform HotNews.

 

Gigi Dragomir a fost numit presedinte la ANRM printr-o decizie a premierului Mihai Tudose, publicata in Monitorul Oficial marti noapte.

 

ANRM  se afla in subordinea Secretariatului General al Guvernului, condus de Mihai Busuioc, considerat un loial al lui Liviu Dragnea.

 

In iulie 2016, Gigi Dragomir a participat la un concurs pentru functia de consilier clasa I, in cadrul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Bucuresti, insa a fost respins.

 

VEZI DOCUMENT

 

De asemenea, in 2013 a participat la un concurs de inspector in cadrul Directei de Combatere a Fraudelor.  

 

Pana in 2014 a lucrat in domeniul comertului cu produse alimentare. A detinut o serie de functii la firme care se ocupau de comertul cu carne (Dunaris Est SRL) si distributie produse alimentare si chimice (Agro JMC SRL, JMC Group SRL, Jordy Impex).

 

Agentia Nationala pentru Resurse Minerale gestioneaza nu doar domeniul hidrocarburilor (petrol, gaze), ci si al minereurilor (aur, cupru, plumb, zinc, mangan, fier, sare), precum si resursele de ape minerale.

 

ANRM se ocupa de aprobarea si emiterea permiselor de prospectiune, licentelor de explorare, licentelor de exploatare, precum si a permise de exploatare.

 

De asemenea, avizeaza activitatile de explorare si exploatare a substantelor minerale utile. Important de mentionat este ca are acces la la datele si informatiile cu privire la resursele minerale romanesti. In plus, organizeaza concursuri publice de oferta pentru concesionarea de activitati miniere. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22