Coreea de Nord are a doua conexiune la internet datorită unei companii publice din Rusia

E.b. | 05.10.2017

O companie publică rusă a stabilit o nouă conexiune de internet cu Coreea de Nord, a doua după cea care trece prin China. Activarea unei a doua legături de internet pusă în funcțiune de compania TransTeleCom a fost detectată duminică de analiști de la Dyn Research.

Pe aceeași temă


 
 

 

Respectiva activare ar putea submina eforturile SUA de a izola această țară, itransmite AFP, preluată de Agerpres.

 

Activarea unei a doua legături de internet pusă în funcțiune de compania TransTeleCom a fost detectată duminică de analiști de la Dyn Research, societate ce monitorizează conectivitatea cibernetică mondială.

 

Această nouă conexiune se adaugă celei stabilite prin China Unicom, care deținea până în prezent exclusivitatea traficului de internet între Coreea de Nord și restul lumii.

 

Nouă linie îi oferă Phenianului 'mai multă rezistență în cazul unor eventuale atacuri împotriva infrastructurii rețelei sale', a declarat joi Bryce Boland, de la societatea de securitate cibernetică FireEye.

 

The Washington Post arata recent că SUA au desfășurat atacuri informatice împotriva hackerilor nord-coreeni ce vizau să le priveze de acces la internet, operațiune ce ar fi luat sfârșit sâmbătă.

 

Coreea de Nord numără o unitate de circa 6.800 de specialiști în atacuri cibernetice, potrivit Ministerului Apărării sud-coreean. Ea este acuzată de numeroase atacuri informatice de mare amploare, inclusiv de cel desfășurat în 2014 împotriva Sony Pictures.

 

Însă, având o singură conexiune de internet cu exteriorul, Coreea de Nord este ea însăși extrem de vulnerabilă.

 

Acum, cu o a doua linie de internet, 'deconectarea Coreei de Nord de la internet devine mult mai dificilă', a declarat Boland. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22