România liberă: Grade cu dedicaţie. Oamenii PSD şi ai lui Meleşcanu, avansați la excepţional

Dora Vulcan | 05.10.2017

Ministrul de Externe a împărțit gradele diplomatice unor apropiați PSD, neveste de diplomați, consilieri personali și diplomați controversați. Avansările s-au făcut în numele Zilei Diplomației Române.

Pe aceeași temă

 

 

 

Ziua Diplomației Române este sărbătorită cu mare fast în fiecare an, pe 1 septembrie. Anul acesta, ministrul Meleșcanu, în semn de altruism, i-a pricopsit cu grade diplomatice pe Ioana Gheorghiaș, consiliera secretarului de stat George Ciamba și fiica lui Mugurel Gheorghiaș de la Tel Drum, pe Adriana Ciamba, consulul general de la Ankara și soția lui ­George Ciamba, dar și pe Dănuț Neculăescu, fiul șefului organizației de pensionari PSD Dâmbovița. Totodată, a fost avansată și Livia Taloș, consiliera lui Meleșcanu, scrie România liberă. 

 

În tot acest timp diplomații români de carieră fără proptele politice așteaptă la coadă să fie avansați în gradele diplomatice. La termen.

 

 

 

Gașca băieților deștepți din MAE

 

Pe 1 septembrie 2017, ministrul Teodor Meleșcanu a semnat un ordin prin care a avansat la excepțional 25 de persoane, în mare parte angajați în structura centrală a Ministerului Afacerilor Externe. Propunerile de avansare au venit din partea secretarului general Cosmin Dinescu, a secretarului de stat George Ciamba și a directorului general al Departamentul Consular, Bogdan Stănescu.

 

Surse din cadrul MAE au explicat pentru „România liberă“ cum funcționează gașca băieților deștepți din MAE: „Dinescu l-a propus spre avansare la excepțional pe directorul Bogdan Stănescu. La rândul lui, Stănescu a propus-o spre avansare pe Adriana Ciamba, soția secretarului de stat George Ciamba. Nevasta lui Stănescu este Ioana Bivolaru, ambasadorul României în Portugalia, aflată în coordonarea lui George Ciamba, secretar de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euro-atlantic, la fel ca toată Ambasada României din Portugalia.

 

 

 

Fata lui „Melcu’“, consiliera lui Ciamba

 

George Ciamba a fost numit secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe cu sprijinul politic al PSD. Conform unor surse din Partidul Social Democrat, Liviu Dragnea i-a promis lui George Ciamba funcția de ministru de Externe. Însă acesta a fost numit doar secretar de stat, iar funcția de ministru i-a revenit lui Teodor Meleșcanu, de la ALDE, în urma unor negocieri politice. Imediat după ce și-a luat portofoliul în primire, Ciamba a transferat-o la cabinetul său, în funcția de consilier, pe Ioana Gheorghiaș. Aceasta este fiica lui Mugurel Gheorghiaș, zis „Melcu’“, prieten cu Liviu Dragnea.

 

 

 

Fiica lui „Melcu’“

 

Ioana Gheorghiaș a intrat în administrația publică în anul 2011. De atunci, a fost angajată a Palatului Cotroceni, pe vremea când preşedinte era Traian Băsescu, dar a ocupat funcţii publice şi în guvernările Emil Boc, Mihai Răzvan Ungureanu, Victor Ponta şi Dacian Cioloş.

 

La începutul lui 2015, Gheorghiaș a dat concurs pentru a intra în Corpul Diplomatic. Din comisia de evaluare făcea parte și George Ciamba, actualul ei șef. Tânăra diplomat a fost repartizată în cadrul Direcţiei de Armonizare Legislativă, ea având studii juridice, cu gradul diplomatic secretar III.

 

În august 2017, Ciamba a propus ca tânăra Ioana Gheorghiaș să fie avansată la excepțional, de la gradul de secretar III în gradul de secretar II, de către ministrul Teodor Meleșcanu. Ceea ce s-a întâmplat prin ordin semnat de șeful MAE.

 

 

Nevasta lui Ciamba, dublu avansată la excepțional

 

O altă avansare controversată la nivelul Ministerului de Externe este cea a Adrianei Ciamba  consul general al României la Istanbul. Nevasta secretarului de stat George Ciamba, Adriana Ciamba, a fost avansată la excepțional în gradul de consilier diplomatic. ­

 

 

articolul integral, în România liberă 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22