Meleșcanu: După anexarea ilegală a Crimeei am văzut o acumulare de forțe la Marea Neagră

E.b. | 07.10.2017

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat sâmbătă, la cea de-a 63-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare a NATO, că după "anexarea ilegală" a Crimeei s-a observat o acumulare de forțe rusești și armament care a schimbat echilibrul de forțe care exista până atunci.

Pe aceeași temă

  
 

 

Potrivit demnitarului, acumularea de forțe rusești la Marea Neagră nu "țintește" numai regiunea Mării Negre, ci și partea de Est, Mediterana și Orientul Mijlociu.

 

"După anexarea ilegală a Crimeei am văzut într-adevăr o acumulare de forțe militare la Marea Neagră. După anexarea ilegală a Crimeei am constatat o acumulare de armament și forțe rusești la Marea Neagră. La Marea Neagră exista un echilibru de forțe între Rusia, Turcia, România, Bulgaria și Ucraina, dar ce se întâmplă în momentul de față este dificil de înțeles pentru că exista un echilibru de forțe foarte bine stabilit și din punctul meu de vedere aceste acumulări nu țintesc doar regiunea Mării Negre. După evaluarea mea, se pare că această acumulare de forțe rusești este punctul de plecare pentru o prezență importantă în partea de Est, în Mediterana și în Orientul Mijlociu. Prin urmare când vorbim despre securitate ne gândim și la consecințele acestei acumulări de forțe în ce privește Estul, Marea Neagră și zona Mediteraneană, precum și Siria", a spus Meleșcanu, conform Agerpres.

 

El a afirmat că România ar dori să se implice mai mult în asigurarea securității în "statele riverane".

 

"De aceea suntem preocupați, de aceea am vrea ca NATO să se implice mai mult în asigurarea securității în statele riverane și sperăm că acest lucru se va întâmpla în plan viitor", a susținut Meleșcanu. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22