Kelemen Hunor spune că nu există nicio similitudine între Catalonia şi Ţinutul Secuiesc

E.b. | 07.10.2017

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, consideră că situaţia din Spania privind eventuala independenţă a Cataloniei nu se poate regăsi în România, afirmând că nu vede similitudini între acea regiune şi Ţinutul Secuiesc.

Pe aceeași temă

  
Kelemen Hunor a fost întrebat, într-o conferinţă de presă la Arad, dacă din punctul său de vedere există similitudini între situaţia regiunii Catalonia şi Ţinutul Secuisc.

 

"Cei din Catalogia niciodată nu au spus şi nu au acceptat că ar fi o minoritate. Ei nu au ţară de origine, ei se consideră o naţiune. Maghiarii din România, indiferent ce au propus, autonomie culturală sau autonomie regională, orice deziderat în 27 de ani a fost formulat în interiorul statului român. Niciodată nu am pronunţat segregaţionism sau separatism”, a spus Kelemen Hunor, citat de News.ro.

 

El a adăugat că UDMR a apelat tot timpul la "mijloace parlamentare, mijloacele legislative şi dialog” în încercarea de a obţine "acele drepturi şi deziderate de care maghiarii au nevoie ca să rămână pe pământul natal şi ca să îşi păstreze identitatea”.

 

"Deci nu există nicio similitudine (cu regiunea Catalonia). Sigur, eu nu pot să opresc pe nimeni să vorbească ceea ce doreşte, e dreptul constituţional al fiecăruia să se facă de râs singur, aici nu putem să dăm noi o mână de ajutor”, a mai spus Kelemen Hunor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22