Rusia: Proteste de amploare impotriva lui Putin, chiar in ziua sa de nastere VIDEO

E.b. | 08.10.2017

Mii de sustinatori ai lui Alexei Navalny, liderul opozitiei ruse aflat in prezent in detentie, au iesit in strada sambata in aproape 80 de orase din Rusia.

Pe aceeași temă

 

Ei au protesta impotriva lui Vladimir Putin, in ziua in care liderul de la Kremlin implineste 65 de ani, relateaza AFP.

 

Inaintea unei parade de amploare programate sambata seara la Sankt-Petersburg, locul nasterii lui Vladimir Putin, in aproximativ 80 de orase ale Rusiei au avut loc proteste, sambata dupa-amiaza.

 

Politia a facut arestari in orase de provincie, potrivit ONG-ului OVD-Info.

 

La Moscova, peste 1.000 de oameni, majoritatea tineri, s-au adunat in Piata Puskin din centrul capitalei, in ciuda interdictiei impuse de catre autoritati, care nu au autorizat protestul.

 

Protestatarii din Moscova au scandat: "La multi ani!" si "Putin, rusinea Rusiei".

 

"Vreau sa opresc actiunile lui Putin", a declarat pentru AFP Maria Antonienko, o tanara de 18 ani care a iesit in strada la Moscova. "Vreau ca Rusia sa fie o tara europeana, vreau sa traiesc liber, nu vreau un regim asiatic sau nord-coreean".

 

 

 

Arestări

 

Poliția rusă a arestat sâmbătă peste 270 de persoane în 80 de orașe, în urma unor proteste prin care opoziția a marcat din Extermul Orient până la Marea Baltică ziua de naștere a președintelui Rusiei, Vladimir Putin, informează Reuters și AFP, preluate de Agerpres.

 

La Moscova, în Piața Roșie, polițiștii au reținut pentru scurt timp câteva persoane, dar nu au constatat încălcări ale legii. 

 

În alte localități, potrivit organizației neguvernamentale non-profit OVD-Info, au fost arestați cel puțin 270 de manifestanți. Un martor a declarat agenției Reuters că forțele de ordine au arestat cel puțin 10 protestatari la Sankt Petersburg, orașul natal al lui Putin, unde au ieșit în stradă cei mai mulți oameni - circa 3000, potrivit unui jurnalist de la AFP.

 

Manifestanții au cerut eliberarea opozantului Alexei Navalnâi, care execută o pedeapsă de 20 de zile de închisoare pentru încălcarea reglementărilor privind întrunirile publice.

 

Navalnâi intenționează să candideze la alegerile prezidențiale din Rusia, în martie anul viitor, deși comisia electorală centrală a declarat că nu are acest drept, din cauza unei condamnări anterioare la închisoare, cu suspendare.

 

Putin — acum în vârstă de 65 de ani, din care în ultimii 18 a dominat scena politică din Rusia — nu și-a anunțat încă oficial candidatura pentru al patrulea mandat de președinte. Potrivit ultimelor sondaje de opinie, cota de popularitate a liderului de la Kremlin este de aproximativ 80%, iar dacă alegerile prezidențiale ar avea loc chiar acum, el ar fi reales cu aproape 70% din voturi

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22