Procurorii francezi cer ca fostul presedinte Sarkozy sa fie judecat pentru coruptie

E.b. | 08.10.2017

Parchetul National Financiar din Franta cere ca fostul presedinte al tarii, Nicolas Sarkozy, sa fie judecat pentru fapte de coruptie, intr-un caz care vizeaza interceptari telefonice

Pe aceeași temă

 
Procurorii il acuza pe fostul presedinte al Frantei de coruptie, trafic de influenta si violarea secretului profesional, scrie Le Parisien.

 

Procuratura a cerut de asemenea trimiterea in judecata a lui Thierry Herzog, avocatul lui Sarkozy, si a lui Gilbert Azibert, un fost magistrat. Solicitarile urmeaza sa fie validate de judecatorii de instructie.

 

Ancheta in acest caz s-a incheiat in anul 2016, insa de atunci au intervenit numeroase contestatii care au lungit procedura.

 

In iulie 2014, Nicolas Sarkozy a fost arestat preventiv pentru 24 de ore in acest caz care vizeaza presupuse fapte de trafic de influenta - o masura fara precedent dispusa impotriva unui fost presedinte francez. Avocatul lui Nicolas Sarkozy, Thierry Herzog, a fost retinut si el atunci de politisti, la fel si Gilbert Azibert.

 

Anchetatorii il acuza pe Nicolas Sarkozy ca ar fi incercat sa isi foloseasca influenta pentru a obtine informatii de la magistratul Gilbert Azibert in privinta unei decizii a justitiei care l-ar fi  privit.

 

In primavara anului 2013, cativa apropiati ai lui Sarkozy au fost interceptati intr-o ancheta privind acuzatii de finantare cu zeci de milioane de dolari din partea Libiei lui Mouammar Kadhafi pentru campania victorioasa a lui Sarkozy la prezidentiale din anul 2007.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22