Tudose: Cel putin patru ministri, remaniati. Nu sunt intr-un moment fericit cu Dragnea

E.b. | 09.10.2017

Premierul Mihai Tudose a anuntat luni seara, la Antena 3, "o mica remaniere" care va avea loc in aceasta saptamana, precizand ca sunt mai multi pe care o sa ii invite sa plece din Guvern. In afara de Sevil Shhaideh si Rovana Plumb, urmariti de DNA, ar mai fi doi ministri pe lista neagra.

Pe aceeași temă

  

 

 

Premierul Mihai Tudose a admis, la Antena 3, ca exista probleme in relatia pe care o are cu liderul PSD, Liviu Dragnea, dupa ce seful sau pe linie de partid negase existenta unor astfel de probleme.  Tudose a precizat ca vizati de remaniere sunt ”ministrii cu probleme penale” plus alti doi care genereaza ”probleme la nivel de perceptie si la Comisia europeana”. Ministrii urmariti penal sunt Rovana Plumb, Sevil Shhaideh si Viorel Ilie. Surse din presa spun ca mai sunt propusi spre  remaniere Liviu Pop- Educatie- si Razvan Cuc- Transporturi.

 

Premierul Tudose  a recunoscut  ca exista tensiuni in partid generate de dorinta unora de a controla guvernul, facind aluzie la Liviu Dragnea, si ca aceste tensiuni au atins apogeul. ” Va fi ori alba, ori neagra”, a precizat Tudose. Premierul a mai precizat ca maine va avea  o intilnire la partid, in care va avea o ”discutie barbateasca” si ca deja are nume pentru ministrii care ii vor inlocui pe cei remaniati.

 

Despre sondaul facut de Pieleanu si care il dadea cu o cota de incredere de doar 26%, Tudose spune ca e o ”facatura ” si suereaza ca ar fi fost comandat de Dragnea.
 

"Nu as putea spune ca suntem intr-un moment fericit al relatiei dintre noi", a raspuns Tudose, intrebat la Antena 3 ce relatie are cu Liviu Dragnea.

"O sa ne lamurim maine (...) Maine vom vorbi despre toate barbateste",
a precizat el.

Intrebat daca are ceva sa isi reproseze, primul ministru a raspuns: "Sincer nu, chiar nu". 

 

 

"Mai sunt inca cel putin doi ministri pe care am sa ii rog sa paraseasca cabinetul", a spus Tudose, la Antena 3.  


"Nu putem sa guvernam cu forta, impotriva a ceea ce vrea poporul roman. De aici pleaca nemultumirea mea si-atunci, daca lucrurile stau asa, o analiza, ori sunt eu de vina, prin ce fac sau nu fac, sau sunt niste lucruri in guvern care justifica aceste cifre - prezenta unor ministri cu probleme penale, lipsa de activitate a unor ministri sau lipsa de rezultate -, saptamana asta voi lua niste decizii, dure, dar necesare', a spus Tudose, citat de Agerpres.

Intrebat de Mihai Gadea daca aceste probleme ar putea fi legate de existenta unor ministri cu probleme penale in guvern, Tudose a raspuns: 'Da. (...) Daca tot facem un reset la partea de imagine si de efecte ale guvernarii, va spun ca mai sunt inca cel putin doi ministri, pe care am sa-i rog sa paraseasca cabinetul. (...) O miniremaniere. (...) Sunt trei (ministri - n.r.) cu probleme, care, intr-adevar, creeaza probleme si la nivel de perceptie publica si unele dintre situatii si la nivel de Comisie Europeana'.

 

 

Premierul Mihai Tudose a mai afirmat luni că trebuie stabilite foarte clar "relațiile dintre partid și Guvern".

 

"Va trebui să umblăm la Guvern și să stabilim foarte clar relațiile dintre partid și Guvern", a declarat Tudose la Antena 3. Întrebat dacă relațiile dintre PSD și Guvern sunt corecte, șeful Executivului a răspuns: "Pot fi îmbunătățite". 

 

.

 


Declaratiile lui Mihai Tudose

 

 

Despre Bogdan Hossu, presedintele Cartel Alfa: Face jocuri

 

 

Dl presedinte Hossu (al sindicatului Cartel Alfa), care sustine ca reprezinta 75% din angajatii din Romania, si ca a vorbit el cu totii angajatorii, care vor scadea lefurile, vor face nenorocire

 

(Vi se parea ca face un joc?) Facea un joc, da. (Jocul cui?) Al lui personal, nu stiu, dar facea un joc. Reprezenta dansul toata planeta si anunta apocalipsa
    
Reprezentantii patronatelor mi-au spus: Dle, sunteti nebuni, e o oportunitate sa le crestem (salariile). Cine face lucrul asta (sa sscada salariile) se sinucide

    
Am avut o discutie cu mai multi lideri importanti din partid, care au venit la Guvern

 

Despre convocarea reuniunii PSD cand avea programata o intalnire cu oficiali NATO Sper ca a fost o coincidenta sau o scapare a cuiva, pentru a evita o confruntare
 

Concluzia serii e ca va trebui sa umblam la guvern si ca va trebui sa umblam la relatia dintre partid si guvern

 

Sondajul lui Pieleanu, o facatura

 

Premierul Mihai Tudose pare a fi furios din cauza apariția unui sondaj de opinie al Avangarde și care arată că încrederea în Guvern s-a prăbușit

 

Tudose pare să creadă că în spatele studiului realizat de institutul sociologului Mihai Pieleanu se află chiar președintele PSD, Liviu Dragnea. Tudose recunoaște că nu se află în cele mai calde relații cu Dragnea și anunță o mini-remaniere în Guvern.

 

"Aş minţi dacă aş spune că toate lucrurile sunt în ordine. Unele nu sunt în ordine deloc. Nu iese nimeni la pensie din această funcţie şi prima zi de prim-ministru este prima zi din ultimele zile, la un moment dat trebuie să pleci. Aţi pomenit de acel sondaj. Nu sunt sociolog, dar din ceea ce am vorbit cu ceilalţi, dacă nu ai mâncat nişte copii dimineaţă, n-ai cum să cazi în două săptămâni de la 40 la 20. (...) Mai mult, târgul e mic, se află cine a comandat-o, cum a comandat-o - în regulă, trecem peste. Dar şi presupunând că de aici a apărut şi problema cu demisia, presupunând că e adevărat (...), vom vedea. Eu sunt acolo să guvernez pentru români. Dacă românii nu mai cred în ceea ce facem, plecăm acasă toţi", a declarat Tudose la Antena 3.

 

 

„Am spus-o într-un cerc de patru persoane că îmi dau demisia, dacă lucrurile stau așa de rău și guvernul s-a prăbușit, hai să mergem acasă că înseamnă că nu facem bine”
 

Eu cu echipa guvernamentală avem cu ce să ne ocupăm 14 ore la Guvern. Această tensiune a ajuns la o culme, la care e albă sau neagră. Ori o lămurim sau cineva pleacă acasă.

 

O să-mi asum propunerile și o să merg în Coaliție. Aproape am niște soluții.

 

Nu apare nimic de nicăieri, la un moment dat tensiunile ajung la apogeu.

 

Încercăm mâine să găsim o explicație, mai mulți oameni la un loc. Eu cred că am o explicație, nu e neapărat logică, nu cred că cineva a făcut acest lucru a avut neapărat o logică.
 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22