Linişte, golanilor!

Scenele cu un Codrin Ștefănescu pe post de lider de clan interlop, înconjurat de gorile venite să-l apere pe conducătorul suprem de niște pașnici cetățeni, sunt doar o continuare a desfrâului politic botezat pervers democrație, care ne-a fost servit de Ion Iliescu încă din zilele Revoluției.

Ramona Ursu 10.10.2017

De același autor

 

„Fraţi mineri, mă adresez dumneavoastră de astă-dată, mulţumindu-vă pentru răspunsul de solidaritate muncitorească pe care l-aţi dat la chemarea noastră. Delegaţia de mi­neri, în frunte cu domnul Coz­ma, se va deplasa spre Piaţa Uni­ver­sităţii, pe care vrem s-o reo­cupaţi dumneavoastră!“ 

 

A urmat măcelul. Soldaţii scoşi de sub pământ de tă­tuca Ili­es­cu, înarmaţi cu răngi și bâte, dirijaţi de vechii se­curişti spre frontul golanilor i-au învăţat minte pe „fas­ciştii“ care „în­cearcă să sub­mineze viaţa noastră de­mo­cratică“. S-au îm­părţit pari în cap, s-a lovit până la moarte în cei care nu credeau în de­mocraţia aceluiași Ili­escu. Era iunie 1990. Au trecut 27 de ani în ca­re ciuma roșie conduce şi „educă“ tot cu bâta.

 

Nu e incredibil ce trăim în epoca lui Dragnea. E răul absolut și, totuși, ușor de imaginat atunci când un popor alege să fie condus de infrac­tori. Pașii lor, ai penalilor, sunt simplu de an­ti­cipat. Ei nu mai au răbdare cu noi, cu cre­dințele noastre că vrem o țară ca afară, că vrem justiţie, nu corupţie, că ne cerem drep­ta­tea în stradă. Ei nu mai au răbdare, pen­tru că nu mai au nici timp. S-a ajuns la bă­tălia fi­na­lă. Ori ei, ori noi. Ori libertatea și averile păs­trate de ei, ori o viață nor­mală pentru noi. Ni­­mic nu mai e la mijloc. Ni­cio negociere. Ni­ciun pas îna­poi. Vor face tot răul de care sunt capabili și-l vor face acum sau vor muri. Politic. Și ei nu sunt dis­puși să moară.

 

Scenele de la Înalta Curte de Casație și Justiție sunt doar o continuare firească a des­frâu­lui politic botezat pervers de­mocrație, care ne-a fost ser­vit de Ion Iliescu în­că din zi­le­le Revoluției. Imaginile cu un Co­drin Ștefă­nes­cu pe post de lider de clan in­ter­lop, înconjurat de gorile venite să-l apere pe conducătorul su­prem de niște pașnici cetă­țeni sunt nor­ma­lul pentru zilele pe care le tră­im. Să nu ne ima­ginăm că vom avea o altă soar­tă decât cea a golanilor măcelăriți, în iu­nie 1990, în Piața Universității, de ortacii mâ­naţi din Valea Jiului la Bucureşti. Sau că vom avea parte de o lec­ţie mai blândă decât cea dată, tot în acele vremuri, de mun­citorii care stri­gau „IMGB face ordine!“. Vor să ne in­ti­mi­deze, să bage frica în noi. Asta e sin­gura lec­ție a PSD pentru popor.

 

Ce căutau la Înalta Curte niște interlopi prie­teni de petreceri și de banditism cu cei mai de temut golani ai țării, precum Cordunenii sau Clămparii? Şi asta e simplu de înțeles. Ne-au transmis câteva mesaje. În primul rând, cetățenii care îi flutură cătușele prin fața ochilor lui Dragnea și îi tot strigă că un infractor nu ar trebui să conducă parlamentul trebuie „educați“. Iar ca să fie educați, liderul PSD, prin supusul lui preferat, Codrin Ște­fă­nescu, a scos la lumină măciucile din cartier. Asta ca să ne fie clar tuturor cu cine avem de luptat, dacă mai îndrăznim să-l deranjăm pe Dragnea. Pasul doi după această demonstrație de forțe va fi că, dacă nu vom pricepe me­sa­jul, gorilele ne vor învăța minte, așa cum se pricep mai bine. Cu pumni și pari în cap, du­pă vechea metodă a PCR-FSN-PDSR-PSD.

 

Un alt mesaj transmis de Dragnea, prin filmul re­­gizat de Codrin Ștefănescu, politicianul cu apu­că­turi de băiat de cartier şi ridicat la rang de intelectual rafinat de publicaţia de pro­pa­gan­dă rusă Sputnik, a fost pentru martorii din do­sa­rul în care liderul PSD e judecat pen­tru abuz în serviciu. Poate așa vor înțelege și ei, mar­torii, că a-și recunoaște faptele și a-l in­cri­mina direct pe liderul PSD, așa cum au făcut-o înainte de reluarea procesului, nu e tocmai o variantă bună.

 

De ce au venit gorilele să-l apere pe Dragnea? Și asta e simplu de înțeles. E suficient să ne gândim la planurile la care PSD și ALDE nu au niciun gând să renunțe în privința modificării legilor justiției, dar și a Codului Penal. În afară de Liviu Dragnea și de Călin Popescu Tă­ri­ceanu, ambii bântuiți de gândul pușcăriei, dar și de acela că pot pierde puterea și, mai ales, averile, primii beneficiari ai masacrării justiţiei sunt interlopii. Și să nu ne mire dacă aceste gărzi de corp pe care le-am văzut arătându-și mușchii la Înalta Curte, acești indivizi care și-au clădit imperii financiare, alături de gru­pările lor, din furturi, din prostituție, din cer­șe­torie, nu ar fi și cei care au pompat bani ne­gri în campanii electorale şi au scos oameni la vot pentru PSD. Ce așteaptă în schimb și ce, probabil, li s-a promis? Să beneficieze și ei de clemență din partea justiției, de grațieri colective, de un Cod Penal prietenos cu in­frac­torii. Adică să primească exact ce voia tabăra PSD-ALDE să facă din iarnă, dar, de frica străzii, încă nu i-a reușit pe deplin.

 

„Vă rog să transmiteţi salutările noastre căl­duroase tuturor colegilor dumneavoastră de muncă, pentru că ştiu că toţi au fost cu su­fletul alături de noi! Să ne vedem cu bine!“ As­ta le-a transmis Iliescu minerilor, după pum­nii împărțiți în Piața Universității. La eta­pa as­ta am ajuns, acum, cu Dragnea. Etapa în care „ne vedem cu bine“. Doar personajele-s schimbate. În rest, e totul la fel. Ei vor doar linişte. Liniș­te cu bâta. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22