Tudose îl admiră pe Liviu Pop pentru rezistenţa la presiuni şi susţine manualul unic

Dora Vulcan | 10.10.2017

Premierul Tudose a spus că îl susţine pe ministrul Educaţiei, care pregateste o lege a manualului unic. Proiectul stabileşte că de tiparirea manualelor se va ocupa doar Editura Didactica. Tudose a mai spus că-l admiră pe Pop pentru rezistenţa sa la presiuni.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

"Eu am avut cu domnul ministru Pop doua lucruri: sa avem manuale, ceea ce s-a intamplat, cu o mica sincopa, la clasa a V-a, care nu ii este imputabila. A doua rugaminte, cu ghilimele, sa dea un reset la partea asta cu manualele, cu 300.000 de versiuni, si la asta cu editura, unde se pierdeau bani. Si saptamana viitoare, domnia sa va intra in Guvern cu o noua lege a manualului", a spus Tudose, citat de ziare.com.

 

Intrebat ce anume va reglementa aceasta lege, el a spus ca va prevedea clar tipul de manuale, cine si unde le tipareste.

 

Premierul a spus, de asemenea, ca i s-ar parea firesc sa existe cate un tip de manuale pentru fiecare profil - real si uman.

 

" (...) O sa prevada ca e un tip de manuale, la Editura Didactica si se tipareste la Monitorul Oficial. Sa stabilim ca nu ne mai trebuie trei manuale de sport. (...) La matematica vor avea manualul de matematica pentru matematicieni, la biologie, manual de matematica pentru cei preocupati de biologie. Nu inteleg de ce trebuie sa retiparim manualele in fiecare an", a declarat Tudose.

 

Legat de ministrul Liviu Pop, premierul a mai spus ca il admira ca rezista la presiunile la care este supus. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22