Turcan: Parlamentul face scut în jurul lui Plumb după ce DNA a cerut urmărirea penală

E.b. | 11.10.2017

Raluca Turcan, liderul deputaților PNL, a declarat miercuri că, prin decizia adoptată de Biroul permanent al Camerei Deputaților, Parlamentul face scut în jurul ministrului Rovana Plumb.

Pe aceeași temă

 
 

"Liviu Dragnea lovește din nou și se vede că astăzi a fost prezent în Camera Deputaților. În Biroul permanent al Camerei Deputaților tocmai a fost votată o solicitare a Comisiei juridice prin care în Comisia juridică trebuie să se efectueze o anchetă în baza Legii răspunderii ministeriale și abia după această anchetă, care are un termen de desfășurare între opt și 11 zile și termenul poate fi prelungit, să se pronunțe Comisia juridică cu privire la cererea de urmărire penală a doamnei Rovana Plumb

 

Din nou, Parlamentul face scut în jurul doamnei Rovana Plumb de această dată, încearcă să se substituie instanțelor judecătorești, să facă anchete de către oameni politici, în loc să permită pur și simplu, așa cum a solicitat PNL, ca cererea de urmărire penală să treacă rapid pe un vot în Camera Deputaților și să ajungă în instanță, unde foarte probabil doamna Rovana Plumb ar putea să își demonstreze nevinovăția", a afirmat Turcan, la Parlament, citată de Agrepres.

 

Biroul permanent al Camerei Deputaților a aprobat, miercuri, ca în termen de 11 zile Comisia juridică să depună raportul în cazul solicitării DNA de urmărire penală a fostului ministru al Mediului Rovana Plumb.

 

"Ca urmare a solicitării Comisiei juridice și a notei Departamentului juridic (...), Biroul permanent a aprobat opt zile pentru efectuarea anchetei și trei zile pentru întocmirea raportului. În total sunt 11 zile, sub termenul maxim de 14 zile", a precizat secretarul Camerei Deputaților, Ioana Bran.

 

Pe 4 octombrie, Comisia juridică a Camerei Deputaților a decis să propună Biroului permanent aprobarea unui termen de 14 zile pentru efectuarea anchetei în privința solicitării DNA de încuviințare a urmăririi penale a fostului ministru al Mediului Rovana Plumb, iar conducerea Camerei urmează să hotărască dacă mai acordă încă 14 zile pentru redactarea raportului în acest caz.

 

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului și Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, în dosarul care o vizează și pe vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea ilegală a unei părți din Insula Belina și Brațul Pavel în administrarea Consiliului Județean Teleorman

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22