Dragnea, negru de supărare după CEx: PSD a trecut printr-o mare cumpănă

Dora Vulcan | 12.10.2017

Președintele PSD Liviu Dragnea a confirmat demisia celor trei miniștri Sevil Shhaideh - de la Dezvoltare, Rovana Plumb de la Fonduri Europene și Răzvan Cuc de la Transporturi.

Pe aceeași temă

 

 

Dragnea spune că Sevil Shhaideh și Rovana Plumb nu au mai putut face față presiunilor și că au insistat inclusiv să iasă din sală, nu doar de la guvernare. 

 

 

Principalele declarații ale lui Liviu Dragnea

 


Conspiraționist, Dragnea spune că situația lor e datorată măsurilor bune inițiate de PSD. NImic despre responsabilitatea lor penală.

 

 

PSD cel influențabil care a trecut printr-o cumpănă mare

 

”Toți ne-am lăsat influențați de oameni ” de bine”, de oameni din presă și din alte instituții publice, din afara PSD care dau sfaturi și președintelui și primului ministru și care dau sfaturi cum să fie bine, doar-doar de s-o produce o ruptură. PSD a trecut astăzi printr-o cumpănă foarte mare. O destabilizare a PSD poate aduce instabilitate și în țară.”

 

 

Despre premierul Tudose

 

”Despre Mihai Tudose nu am avut nicio ieșire publică în aceste zile. Am discutat, și Mihai vă poate confirma, că nu poate lua în calcul situația demisiei sale. Mihai Tudose este un premier bun, poate greșelile sale sunt mai mici sau mai mari decât ale mele. Am comunicat prost unul cu altul. Eu îmi asum, poate își asumă și el. Nu mai putem pune guvernul și majoritatea într-o situație limită.”

 

 

Despre demisiile lui Shhaideh și Plumb

 

”Mulți colegi au plecat supărați pentru că nu știu ce vor spune la oameni în condițiile în care cele două colege au rămas ferme pe poziție.”

 

 

Despre demisia lui Cuc

 

Dragnea spune că și demisia lui Răzvan Cuc a fost primită de Comitetul Executiv, care a avut o foarte mare susținere în CEx și care este un tânăr capabil, care a prezentat lucruri pe care nu le-a știut nimeni în ședința CEx. Răzvan Cuc nu a reușit să comunice ce a făcut și și-a asumat asta, spune Liviu Dragnea.

 

El a confirmat întrunirea unui nou CEx pentru ziua de vineri, la orele 12. 00.

 

 

Declarațiile premierului Tudose

 

 

Despre demisiile lui Shhaideh și Plumb

 

”Eu am să vă dau elemente în plus: și Sevil și Rovana Plumb și-au dat demisiile după ce au fost citate la DNA. Dar le-am oprit. Au ajuns la limita răbdării, în special Sevil, o ține așa din decembrie. Sper că Sevil va accepta să rămână în aparatul guvernamental pentru că e foarte bună pe ceea ce face.”

 

 

Despre propria sa demisie

 

”Eu am spus că-mi dau demisia dacă îmi cere partidul sau dacă nu sunt în stare să pun în aplicare porgramul de guvernare. Nu e un război. Sper ca din asta să câștige partidul și țara”

 

 

 

 

  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22